Fabrici: U Srbiju će biti prebačen deo vakcina koje je naručila EU

Fabrici: U Srbiju će biti prebačen deo vakcina koje je naručila EU

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da će deo vakcina koje je EU naručila kroz međunarodne ugovore biti prebačen na Zapadni Balkan, u ovom slučaju u Srbiju.

On je napomenuo da će, ne samo obezbediti transport, nego i platiti ovu donaciju.

Jedna vakcina je do sada odobrena od strane evropskog  regulatora – "Fajzerova" vakcina – distribucija širom EU sledi. Radimo na tome da bude obezbeđena za najugroženije grupe, i to je takođe i u slučaju Srbije – kazao je Fabrici za TV N1.

On je najavio da će i u 2021. ono što bude dostupno u Uniji biti dostupno i u Srbiji.

– To neće biti lako, kovid neće nestati tek tako. Postoji rizik da bi ta mutacija mogla da donese dodatne probleme, čitam medijske izveštaje da će vakcina, takva kakva je, biti u mogućnosti da zaštiti ljude i u ovom slučaju. Zajedno smo u ovome, to je važno. Realisti smo, ali i optimisti – kazao je Fabrici.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mora da nas vole...

  pre 547 dana i 8 sati

  Ljudi iz EU žele da se vakcine doooobro istestiraju. Veći broj vakcinisanih u Srbiji, znači pouzdanije podatke o reakcijama. Nažalost, niti laboratorije Torlaka niti bilo ko nam ne može saopštiti dugoročne posledice ove vakcine.
  Lično se rukovodim isključivo podacimo o zlonamernim ponašanjima ove firme, o njenim eksperimentima u Teksasu i namernim zaražavanjem stanovništva aktivnim virusom u latinomaeričkoj zemlji, putem vakcine koja je bila namenjena za drugu bolest.
  Sve ove podatke nećete čuti u TV emisijama koje propagiraju ovu vakcinu i kompaniju.

  Oceni komentar:
  0
  1