FABRIKA VODE: Uskoro se rešava problem s čestim nestancima struje

FABRIKA VODE: Uskoro se rešava problem s čestim nestancima struje

Zbog nestanka električne energije u Fabrici vode na Limanu, u četvrtak pre podne došlo je do pada pritiska, te je stoga veći deo Novog Sada imao problema s vodosnabdevanjem.

U proteklih nekoliko meseci grad je više puta iz tog razloga ostajao bez pijaće vode, što je bio povod da se mnogi sugrađani zapitaju gde nastaje problem.

Кako je za "Dnevnik" pojasnio Gvozden Perković, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", to je pitanje za "Elektrodistribuciju Novi Sad" jer se radi o prekidu napajanja u trafostanici ili problemu s elekričnim kablovima, a ne o kvaru u Fabrici vode.

- Naša fabrika vode se snabdeva iz četiri izvora električne energije, pa kada dođe do prekida napajanja strujom zbog havarije, mora da prođe određeni period jer automatsko prebacivanje sistema nije moguće –kaže direktor "Vodovoda" za novosadski dnevni list i dodaje da se tada voda polako pušta u vodovodnu mrežu da ne bi došlo do pucanja cevi .

Кako "Dnevnik" saznaje, problem sa snabdevanjem vodom prilikom nestanka struje u Fabrici vode biće rešen za nekoliko nedelja. To je potvrdio i Gvozden Per­ković, koji navodi da je u toku testiranje novog sistema snabdevanja električnom energijom.

- Radi se o automatskom sistemu, koji će rešiti sve izazove na koje smo do sada nailazili,. Zadatak novog sistema je da automatski, za nekoliko minuta, prebaci postupak snabdevanja vodom na drugi izvor električne energije, pri čemu neće doći do prekida rada u  Fabrici vode – izjavio je Perković za "Dnevnik".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan