Fasade i krovovi u Novom Sadu i Petrovaradinu u novom ruhu

Fasade i krovovi u Novom Sadu i Petrovaradinu u novom ruhu

Počinje detaljna rekonstrukcija još desetak objekata u podgrađu Petrovaradina i centru grada. Za ovogodišnje radove Srbija i Novi Sad obezbedili 150 miliona dinara.

Pod nadzorom stručnjaka Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada ovih dana kreće obnova fasada i krovova još 11 zgrada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a uskoro počinje i rekonstrukcija nekoliko objekata u novosadskom starom gradskom jezgru, prenose "Večernje novosti". 

- U okviru obnove podgrađa, koja je počela pre godinu dana, počinjemo petu i šestu fazu radova u kojoj će biti rekonstrusani krovovi i fasade na jedanaest zgrada u Štrosmajerovoj ulici, koja će tako biti kompletno urađena - kaže, za "Novosti", direktor ZZSK Siniša Jokić.

Napominjući da majstori trenutno dovršavaju obnavljanje spoljašnjeg izgleda nekoliko ranije započetih zgrada u Beogradskoj, kao i radove u Ulici prote Mihaldžića, Jokić je istakao da će u predviđenom roku biti rekonstruisani krovovi u čitavom podgrađu Tvrđave.

- Za planirane ovogodišnje radove Vlada Srbije i Grad Novi Sad obezbedili su 150 miliona dinara, što je za 50 odsto veći iznos od lanjskog za te namene.

Tih dodatnih 50 miliona dinara, kako je precizirao, namenjeno je za obnovu fasada u istorijskom jezgru Novog Sada, u prvom redu zgrada u Dunavskoj ulici i još nekih u centru grada.

- Počinjemo od zgrade koju Novosađani u žargonu nazivaju "Pepeljuga", koja se nalazi pored hotela "Vojvodina", na uglu između Trga slobode i Ulice Modene - rekao je Jokić.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan