FEBRUARSKA NAGRADA: Među kandidatima i direktori IZJZV-a i RTV-a, inicijatorke "Zojinog zakona" i FB grupe "Covid 19 Novi Sad"

FEBRUARSKA NAGRADA: Među kandidatima i direktori IZJZV-a i RTV-a, inicijatorke "Zojinog zakona" i FB grupe "Covid 19 Novi Sad"

Članovi Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada prihvatili su na današnjoj sednici sedam inicijativa za Februarsku nagradu za 2020. godinu koje su stigle blagovremeno, do 31. decembra 2020. godine, javljaju iz Skupštine Grada Novog Sada.

Među kandidatima su prof. dr Vladimir Petrović, epidemiolog, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu (podnosioci inicijative Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" Novi Sad i Medicinski fakultet Novi Sad), dr Miodrag Кoprivica, generalni direktor JMU Radio-televizije Vojvodine (podnosioci inicijative Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske, Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Dragan Kojić, upravnik Gradske biblioteke u Novom Sadu, Upravni odbor Javne medijske ustanove "Radio-televizija Vojvodine", uz Podršku Slobodana Cvetkovića, generalnog direktora Novosadskog sajma), mr Boško Brzić, publicista i književnik (podnosilac inicijative Vladimir Cvijin Spremo), Gordana Belocić, pokretač ideje i Fejsbuk grupe "Covid 19 Novi Sad" (podnosilac inicijative Anita Čolak), Aleksandra Panović, inicijator i pokretač aktivnosti na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i predsednica Saveza distrofičara Vojvodine (podnosilac inicijative Koordinacioni odbor organizacija osoba sa invaliditetom Grada Novog Sada, uz podršku Crvenog krsta Novog Sada, Gradska organizacija, Julijane Šomkereki i Koordinacionog odbora invalidnih organizacija Vojvodine), Sava S. Todorov (posthumno), predsednik i osnivač Društva za zaštitu kulturno-istorijske baštine i kolekcionara "Srpska Atina", (inicijativu su podneli Bojan Radojević, odbornik Skupštine Grada, dr Srđan Šljukić, profesor UNS, Radmilo Milić, Petar Jaćimović, Siniša Žarin, Đorđe Janjatović, Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke i Dubravka Džodžo, odbornica Skupštine Grada), i Bojana Mirosavljević, inicijatorka "Zojinog zakona" o prevenciji i dijagnostici genetičkih anomalija, genetički uslovljenih bolesti i retkih bolesti (podnosilac inicijative Udruženje građana i građanki Margina Novi Sad).

Na adresu Komisije pristigla je i inicijativa Milke Drljače za Ekipu Hitne pomoći Doma zdravlja Temerin, koja nije prihvaćena, jer nije u skladu sa Odlukom o Februarskoj nagradi koja se dodeljuje građaninu-pojedincu, a ne instituciji .

Na sledećoj sedici članovi Кomisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

FEBRUARSKA NAGRADA dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 1280 dana i 3 sata

  Dr Petrović predložen za nagradu... nije poznato obrazloženje predloga, ali doktor je sigurno zaslužan što institucija na čijem je čelu od letos NIJEDNOM nije objavila podatak o broju preminulih u Vojvodini, ne daj bože u Novom Sadu. Ili je baš ovo razlog što je predložen? Onda je trebalo predložiti i "velikog doktora" Zorana Gojkovića.

  Oceni komentar:
  0
  1