Fejsbuk će uskoro brisati fotografije sa vašeg profila

Fejsbuk će uskoro brisati fotografije sa vašeg profila

Facebook bi uskoro mogao izbrisati fotografije sa vašeg profila koje ste možda i zaboravili, ili čak niste znali ni da postoje.

Te fotografije trenutno "žive" u privatnom folderu "Synced" ili "Synced from Phone" u vašim Facebook fotografijama.

Facebook je još 2012. godine pokrenuo dodatnu funckiju foto sinhronizacije koja automatski podiže fotografije s telefona u privatni album. Kompanija je tada želela da olakša način na koji možete da delite vaše fotografije na internetu kada to poželite.

Ali, Facebook je prošle godine započeo postepeno ukidanje te funkcije kako bi ohrabrio korisnike da preuzmu te fotografije i smeste ih na računar, ali i da koriste njihovu aplikaciju "Moments".

Facebook će izbrisati sve fotografije koje su prethodno bile u folderu "Synced" osim ako ih korisnici ne preuzmu i prijave se na "Moments" gde bi trebalo da ih prebace pre 7. jula.

Oni koji ne žele koristiti "Moments", a ipak žele da sačuvaju svoje fotografije, mogu odmah preuzeti te datoteke na svoj računar.

"Moments" je pokrenut u junu 2015. godine i obavlja sličnu atomatsku sinnhronizaciju sa nekoliko preokreta: skenira fotografije na vašem telefonu kako bi identifikovao lica i uporedio ih sa vašim prijateljima na Facebooku. Aplikacija "Moments" takođe grupiše fotografije po događajima kako biste mogli da ih direktno podeliti sa ljudima koji su na njima označeni.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan