Fejsbuk pesnički festival: Virtuelna komunikacija pretvorena u stvarnost (FOTO)

Fejsbuk pesnički festival: Virtuelna komunikacija pretvorena u stvarnost (FOTO)

Aleksandra Luthander iz Švedske, Todora Škoro iz Beograda i Igor Trpčeski iz Makedonije pobednici su sedmog Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala, koji je u protekla dva dana održan u okviru 22. Međunarodnog salona knjiga, koji se trenutno održava na Novosadskom sajmu. Oko 487 pesnika iz 18 zemalja sveta, koji pišu i objavljuju na Fejsbuku, prijavilo se na ovo manifestaciju, a njih 120 je i uživo nastupalo u glavnom gradu Vojvodine.

Od nagrađenih jedino je Igor Trpčeski iz Prilepa bio prisutan i izveo je svoju pesmu "Duhot na tišinata“. Njegova recitacija je u jednom trenutku prešla u rep pesmu koju je publika nagradila aplauzom.

Igor Trpčeski iz Prilepa

Senka Vlahović, idejni tvorac i organizator ovog festivala rekla je da je u proteklih sedam godina kroz Evropski Fejsbuk pesnički festival prošlo oko 3.000 različitih pesnika. 

- Cilj festivala je da se vrituelna pesnička komunikacija pretvori u stvarnost. Namera nam je bila da to ne ostane sve u virtuelnom svetu i da svi oni sa raznih strana sveta imaju jedan centralni  događaj na kome mogu da se sretnu i upoznaju. Princip demokratičnosti najpopularnije društvene mreže preslikan je na ovaj festival, jer je otvoren za sve, bez obzira na religiju, pol, obrazovanje i državu iz koje dolaze, kaže Vlahović za mojnovisad.com.     

Senka Vlahović, organizatorka festivala

Prvostepeni žiri, koji čine pobednici prethodnih šest festivala, doneo je odluku o odabiru pesama za uži izbor. Drugostepeni žiri u sastavu dr Zoran Đerić, Goran Ibrajter, Franja Petrinović, Radovan Vlahović i Simon Grabovac, odlučili su o dobitnicima. Nagrade su objavljivanje samostalnih zbirki pesama.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" izmena trase autobusa raspored sahrana novi sad servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izmena režima saobraćaja mural bez vode jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje novorođenčad betanija horoskop jkp lisje sahrane novi sad bez struje Isključenje struje Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu novosađani elektrovojvodina bebe novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija klisa intervju isključenje vode