FEJSBUK: Upućene ozbiljne pretnje Nedimu Sejdinoviću

FEJSBUK: Upućene ozbiljne pretnje Nedimu Sejdinoviću

Pretnje predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) usledile su nakon što je na okruglom stolu, u petak u Somboru, izjavio da je Srbija tokom devedesetih godina bila ono što je Islamska država danas, te da je stranka koja je bila tada, a i danas na vlasti u Srbiji "mešavina krvi i biznisa, krvi i korupcije".

Kako je Nedim Sejdinović objasnio za agenciju Beta, on je na okruglom stolu rekao "notorne činjenice i nešto što ne treba posebno dokazivati", a to je da je "Srbija devedesetih, u tadašnjim političkim okolnostima, ne bez razloga imala imidž koji sada ima Islamska država".

U komentarima na izjavu na nekoliko internetskih portala koji su preneli tekst izjave, Sejdinoviću su upućene pretnje u kojima je on nazvan pogrdnim imenima, plaćenikom i u kojima mu se poručuje da beži iz Srbije.

- Izgleda da je u Srbiji zabranjeno iznositi mišljenje i koristiti stilske figure. U Severnoj Koreji je zabranjen sarkazam, u Srbiji stilske figure – izjavio je Sejdinović Beti nakon napada, koji su se na društvenoj mreži Fejsbuk ređali ceo vikend.

On je najavio da će medijska udruženja, povodom ovog, ali i mnogih drugih sličnih slučajeva pretnji koje novinari ili aktivisti dobijaju na internetu i društvenim mrežama, tražiti prijem kod tužioca za visokotehnološki kriminal.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

EPS bez struje horoskop radosne vesti jkp novosadska toplana novorođenčad sahrane bebe RHMZ novosađani dunav novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad telep almaško groblje porodilište havarija na vodovodu bez vode horoskopski znaci gradonačelnik Miloš Vučević Miloš Vučević gradsko groblje elektrovojvodina betanija servisne informacije novi sad servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje isključenja struje matična knjiga rođenih