FEJSBUK: Upućene ozbiljne pretnje Nedimu Sejdinoviću

FEJSBUK: Upućene ozbiljne pretnje Nedimu Sejdinoviću

Pretnje predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) usledile su nakon što je na okruglom stolu, u petak u Somboru, izjavio da je Srbija tokom devedesetih godina bila ono što je Islamska država danas, te da je stranka koja je bila tada, a i danas na vlasti u Srbiji "mešavina krvi i biznisa, krvi i korupcije".

Kako je Nedim Sejdinović objasnio za agenciju Beta, on je na okruglom stolu rekao "notorne činjenice i nešto što ne treba posebno dokazivati", a to je da je "Srbija devedesetih, u tadašnjim političkim okolnostima, ne bez razloga imala imidž koji sada ima Islamska država".

U komentarima na izjavu na nekoliko internetskih portala koji su preneli tekst izjave, Sejdinoviću su upućene pretnje u kojima je on nazvan pogrdnim imenima, plaćenikom i u kojima mu se poručuje da beži iz Srbije.

- Izgleda da je u Srbiji zabranjeno iznositi mišljenje i koristiti stilske figure. U Severnoj Koreji je zabranjen sarkazam, u Srbiji stilske figure – izjavio je Sejdinović Beti nakon napada, koji su se na društvenoj mreži Fejsbuk ređali ceo vikend.

On je najavio da će medijska udruženja, povodom ovog, ali i mnogih drugih sličnih slučajeva pretnji koje novinari ili aktivisti dobijaju na internetu i društvenim mrežama, tražiti prijem kod tužioca za visokotehnološki kriminal.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan