Fejsbuk uvodi opciju prevencije samoubistva

Fejsbuk uvodi opciju prevencije samoubistva

Popularna duštvena mreža uvešće nove opcije koje će korisnicima omogućiti da prijave osobu za koju sumnjaju da bi mogla da izvrši samoubistvo tokom prenosa video-sadržaja uživo putem Fejsbuka.

Fejsbuk je danas saopštio da je kao mreža u "jedinstvenoj poziciji" da poveže korisnike koji imaju psihičke probleme sa ljudima koji mogu da im pruže podršku.

Da bi kompanija ostvarila taj cilj, ljudi koji gledaju prenos uživo nekog sadržaja moći će da prijave taj video-klip kako bi Fejsbuk momentalno kontaktirao hitne službe ako je osoba u velikoj opasnosti.

Osobi koja emituje takav sadržaj u tom slučaju će na ekranu telefona iskočiti više opcija, kako bi mogla da pozove nekog bliskog ili telefonsku službu za pomoć i podršku.

Kompanija će poboljšati i prijavu postova (objava) na Fejsbuku u kojima korisnik nagoveštava mogućnost samoubistva ili samopovređivanja, a osoba koja se oseća depresivno moći će lakše da kontaktira podršku putem Fejsbuk aplikacije za poruke Mesindžer.

Četrnaestogodišnja devojčica sa Floride uživo je prenosila svoje samoubistvo na Fejsbuku prošlog meseca, nekoliko sati pošto je na toj mreži napisala da ne želi više da živi i dodala tri tužna smajlija.

Najmanje tri osobe su prošlog meseca uživo emitovale svoje samoubistvo na Fejsbuku koji neke opcije za prevenciju samoubistva ima duže od decenije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan