Festival digitalne kulture "Iskorak" od 25. avgusta na Educonsu

Festival digitalne kulture "Iskorak" od 25. avgusta na Educonsu

Festival digitalne kulture "Iskorak" održaće se od 25. do 28. avgusta na Univerzitetu Educons u Sremskoj Kamenici.

Raznovrstan programski sadržaj festivala namenjen je ljubiteljima digitalne inovacije i produkcije.

Program će, pored panel predavanja renomiranih stručnjaka iz Srbije i inostranstva, obuhvatiti i četiri trodnevne radionice koje su namenjene mladima i onima koji svoje prve profesionalne korake planiraju da naprave u svetu digitala.

Tematske oblasti radionica obuhvataju najpopularnije delatnosti naše digitalne svakodnevnice kao što su: gejming (dizajn, koncept i finalizacija grafike za video igre), video produkcija (mala škola filma), virtuelna realnost (potencijali tehnike savladavanja VR-a) i digitalna produkcija u kreiranju modernih promotivnih kampanja.

Radionice su besplatne, a broj mesta je ograničen, te je prethodna prijava učesnika obavezna.

Festival digitalne kulture "Iskorak" predstavlja aktivnu tendenciju Fakulteta za digitalnu produkciju Univerziteta Educons da umreži stručnjake iz digitalne umetnosti i da na taj način generiše akademsku misao i praktična dostignuća svih učesnika iz Evrope i Srbije, te da konačno mladima pruži efikasnu mogućnost da na kreativan i kvalitetan način savladaju veštine koje zahteva dinamičan svet digitala.

Festival će otvoriti, i u okviru programa održati panel predavanje, prof. dr Christa Sommerer, nesumnjivo jedna od najznačajnijih figura XX i XXI veka u svetu digitalne umetnosti i jedan od osnivača čuvenog festivala "Ars Electronica" u Lincu.

Više informacija o programu, predavačima i prijavi možete pronaći ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan