"Festival divlje gradnje" u subotu na Šodrošu

"Festival divlje gradnje" u subotu na Šodrošu

U subotu 26. novembra, po prvi put u našem gradu organizuje se "Festival divlje gradnje", koji je posvećen isključivo "investitorskom urbanizmu i pratećim kulturnim tekovinama".

Ipak je Novi Sad evropska prestonica kulture, pa je red da bude i investitorskog urbanizma, gde svako sa dubljim džepom može sebi da nabavi i sredi sa lakoćom neku od dozvola – navode organizatori u najavi događaja.

Dalje, organizatori nabrajaju šta vam sve Festival divlje gradnje nudi: "prodaju diploma, sređivanje građevinskih dozvola, peglanje prostornih planova, prodaju dozvola za eksploataciju rudnih bogatstava, malu školu spinovanja, kurs za lažnog ekologa, pranje novca, izbor za šampiona korupcije".

Postoji mogućnost i da se, kao retka vrsta, pojavi i građevinska inspekcija, no nadamo se da ipak neće, jer se Festival upravo održava na zakonski ne baš najuređenijem gradilištu. Ako i dođu, rešićemo i tu muku, samo da nam ne ugroze započete pripremne radove. Investitor obilaznog mosta će moći kod nas da nabavi ako mu fali još neka dozvola, pa ako i dođe inspekcija neće valjda rušiti nešto, zaboga – kažu u pozivu građanima.

Festival divlje gradnje održaće se u subotu u 13 časova, na krivini kod Brodogradilišta.

Oceni vest:
16
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Festivalska Subota

  pre 603 dana i 5 sati

  Logično bi bilo da vladajuća politička partija pošalje izaslanika, koji će učestvovati u društvenim aktivnostima i okupljanju naroda.
  Ili se varam, možda su oni, ipak, država za sebe?

  Oceni komentar:
  3
  3
 • Djuka

  pre 602 dana i 16 sati

  Trile stara postenjacino, dolazis li?

  Oceni komentar:
  0
  0