Festival kobasice Dunavske regije od petka na Novosadskom sajmu

Festival kobasice Dunavske regije od petka na Novosadskom sajmu

Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije biće održan od 8. do 10. februara na Novosadskom sajmu.

Svečano otvaranje ove manifestacije zakazano je za petak, 8. februar u 13 časova u hali Master Novosadskog sajma, a festival će otvoriti pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

Takmičenje novinarskih i ekipa građana u pravljenju kobasica počinje na istom mestu, u petak posle 13 časova, a svi zainteresovani za učešće još uvek se mogu prijaviti na broj telefona 062 878 0 740 (Horvat Vince).

Od 20 sati, svakog dana festivala, u hali Master centra održavaće se i koncerti, pa će tako u petak nastupiti Banda drvena iz Srbobrana, u subotu Zvonko Bogdan, a u nedelju tamburaški orkestar Đorđa Čavića.

ŠTA JOŠ NUDI FESTIVAL KOBASICE: Od petka do nedelje u hali Master i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma biće organizovana prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva, vina. Ekipa iz Mađarske, olimpijski i svetski prvaci u pripremanju mađarske pečene kobasice i svinjskog i ovčijeg perkelta, ponudiće posetiocima i gostima Festivala da na licu mesta probaju ove čuvene specijalitete. Predstavnici Srbije i Mađarske demonstriraće različite načine obrade mesa prilikom svinjokolja.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan