Festival matematike u Novom Sadu

Festival matematike u Novom Sadu

Prolećni festival matematike u Novom Sadu počinje sutra i traje do 21. aprila. Ove godine manifestacija je posvećena 150. godišnjici rođenja Mihaila Petrovića Alasa.

Organizatori su PMF, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak SANU u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo, a manifestaciju je finansijski podržao i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistrazivačku delatnost. Učesće na manifestaciji je besplatno.

U sredu, u 18 časova, u Ogranku SANU u Novom Sadu (zgrada Platoneuma, Nikole Pašića 6 ) održaće se Naučna tribina, predavači su prof. dr Žarko Mijajlović (Beograd) i akademik Stevan Pilipović.

U četvrtak, 19. aprila, kako prenosi "Danas" u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u 10 časova je konferencija učenika srednjih škola Matematički podijum mladih. Uvodno predavanje će održati dr Nenad Teofanov.

U subotu, 21. aprila, na PMF, u 9 časova,  je centralna svečanost, koja obuhvata Izlozbu likovnih i digitalnih radova "Matematika kao inspiracija" i Konferenciju "Matematika – juče,danas, sutra".  Predavači su: dr Žarko Mijajlović, akademik Stevan Pilipović, dr Sinisa Crvenković, dr Vojislav Petrović i dr Mirko Budinčević. Kako je konferencija akreditovana kod ZUOV-a kao stručni skup, svi učesnici koji se prijave na sajtu www.dmns.edu.rs će dobiti zvaničan sertifikat o učešću. Na kraju konferencije je dodela nagrada najuspešnijim učenicima i mentorima.

Organizatori pozivaju srednjoškolce, nastavnike i profesori matematike, studente i sve ljubitelje matematike da posete ovu manifestaciju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 373 dana i 18 sati

  uuu zurka frikova

  Oceni komentar:
  0
  0
raspored sahrana novi sad novorođenčad Vreme u Srbiji servisne informacije novosadsko porodilište isključenje vode jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje bez vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija policija RHMZ bebe Vreme u Novom Sadu isključenja struje elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad novosađani Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad sahrane Futog betanija centralno groblje u Futogu gradsko groblje jkp lisje Isključenje struje