Festival matematike u Novom Sadu

Festival matematike u Novom Sadu

Prolećni festival matematike u Novom Sadu počinje sutra i traje do 21. aprila. Ove godine manifestacija je posvećena 150. godišnjici rođenja Mihaila Petrovića Alasa.

Organizatori su PMF, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak SANU u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo, a manifestaciju je finansijski podržao i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistrazivačku delatnost. Učesće na manifestaciji je besplatno.

U sredu, u 18 časova, u Ogranku SANU u Novom Sadu (zgrada Platoneuma, Nikole Pašića 6 ) održaće se Naučna tribina, predavači su prof. dr Žarko Mijajlović (Beograd) i akademik Stevan Pilipović.

U četvrtak, 19. aprila, kako prenosi "Danas" u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u 10 časova je konferencija učenika srednjih škola Matematički podijum mladih. Uvodno predavanje će održati dr Nenad Teofanov.

U subotu, 21. aprila, na PMF, u 9 časova,  je centralna svečanost, koja obuhvata Izlozbu likovnih i digitalnih radova "Matematika kao inspiracija" i Konferenciju "Matematika – juče,danas, sutra".  Predavači su: dr Žarko Mijajlović, akademik Stevan Pilipović, dr Sinisa Crvenković, dr Vojislav Petrović i dr Mirko Budinčević. Kako je konferencija akreditovana kod ZUOV-a kao stručni skup, svi učesnici koji se prijave na sajtu www.dmns.edu.rs će dobiti zvaničan sertifikat o učešću. Na kraju konferencije je dodela nagrada najuspešnijim učenicima i mentorima.

Organizatori pozivaju srednjoškolce, nastavnike i profesori matematike, studente i sve ljubitelje matematike da posete ovu manifestaciju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 434 dana i 16 sati

  uuu zurka frikova

  Oceni komentar:
  0
  0
novosadsko porodilište raspored ispraćaja i sahrana Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad bez vode RHMZ novosađani servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja Hitna pomoć betanija elektrovojvodina vremenska prognoza jkp lisje servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad klinički centar vojvodine isključenja struje sahrane novorođenčad Isključenje struje restorani novi sad isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija bebe matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu gradsko groblje