Festival savremenog plesa "Pokretnica" krajem avgusta u Novom Sadu

Festival savremenog plesa "Pokretnica" krajem avgusta u Novom Sadu

I ove godine, leto u Novom Sadu biće obeleženo plesom i izvođačkim stvaralaštvom lokalnih umetnika. "Pokretnica" – festival savremenog plesa i performansa - ponovo će se održati u Novom Sadu od 30. avgusta do 4. septembra.

Ovaj plesni događaj čini nekoliko različitih izvedbenih formata: performansi, radionice, kao i razgovori između izvođača, autora i gledalaca što je najznačajnija karakteritstika celokupne manifestacije.

Festival je nastao kao rezultat i predstavlja nastavak trogodišnjeg rada u okviru edukativno-istraživačkog projekta "Pokretnica" koji se zasnivao na principima samoorganizacije i samoobrazovanja. Kako tvrde članice kolektiva "Pokretnica" koje su autorke ovog festivala, želja im je da ponude publici vreme i mesto na kojem se može plesati i razgovarati o plesu, oslanjajući se na njihov dosadašnji rad i iskustva.

Ove godine na festivalu će puno pažnje biti posvećeno improvizaciji. Zainteresovani će moći da učestvuju u radionici improvizacije sa Jurijem Konjarom, prikazaćemo rezultate dosadašnjeg rada na projektu "Raspleši se" Jelene Alempijević i Jovane Rakić, koji se razvijao kroz metod improvizacije, kao i izvođenje kompozicije "Dualno obrazovanje" Filipa Đurovića, koja takođe koristi slobodnu improvizaciju, u verziji za plesače i muzičare.

Biće organizovane i dve jednodnevne radionice pod vođstvom Jelene Alempijević i Nurie Höyng, koje će kroz improvizacijske vežbe omogućiti uvid u njihove stvaralačke procese. 

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i realizovaće se u saradnji sa organizacijama SKCNS Fabrika i plesnim udruženjem Groove.

Detaljan program festivala možete naći na sajtu udruženja kao i na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici događaja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode elektrovojvodina centralno groblje u Futogu jkp novosadska toplana novosadsko porodilište bebe bez vode isključenja struje mala matura betanija dunavski park jkp lisje vremenska prognoza novorođenčad raspored sahrana novi sad Isključenje struje bez struje novosađani RHMZ vremenska prognoza novi sad servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod sahrane Elektrodistribucija Novi Sad završni ispit