Festival savremenog plesa "Pokretnica" krajem avgusta u Novom Sadu

Festival savremenog plesa "Pokretnica" krajem avgusta u Novom Sadu

I ove godine, leto u Novom Sadu biće obeleženo plesom i izvođačkim stvaralaštvom lokalnih umetnika. "Pokretnica" – festival savremenog plesa i performansa - ponovo će se održati u Novom Sadu od 30. avgusta do 4. septembra.

Ovaj plesni događaj čini nekoliko različitih izvedbenih formata: performansi, radionice, kao i razgovori između izvođača, autora i gledalaca što je najznačajnija karakteritstika celokupne manifestacije.

Festival je nastao kao rezultat i predstavlja nastavak trogodišnjeg rada u okviru edukativno-istraživačkog projekta "Pokretnica" koji se zasnivao na principima samoorganizacije i samoobrazovanja. Kako tvrde članice kolektiva "Pokretnica" koje su autorke ovog festivala, želja im je da ponude publici vreme i mesto na kojem se može plesati i razgovarati o plesu, oslanjajući se na njihov dosadašnji rad i iskustva.

Ove godine na festivalu će puno pažnje biti posvećeno improvizaciji. Zainteresovani će moći da učestvuju u radionici improvizacije sa Jurijem Konjarom, prikazaćemo rezultate dosadašnjeg rada na projektu "Raspleši se" Jelene Alempijević i Jovane Rakić, koji se razvijao kroz metod improvizacije, kao i izvođenje kompozicije "Dualno obrazovanje" Filipa Đurovića, koja takođe koristi slobodnu improvizaciju, u verziji za plesače i muzičare.

Biće organizovane i dve jednodnevne radionice pod vođstvom Jelene Alempijević i Nurie Höyng, koje će kroz improvizacijske vežbe omogućiti uvid u njihove stvaralačke procese. 

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i realizovaće se u saradnji sa organizacijama SKCNS Fabrika i plesnim udruženjem Groove.

Detaljan program festivala možete naći na sajtu udruženja kao i na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici događaja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mural elektrovojvodina JGSP "Novi Sad" jkp lisje novosadsko porodilište bez vode klisa servisne informacije novosadska policija izmena trase autobusa izmena režima saobraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje Isključenje struje bebe jkp novosadska toplana intervju betanija novosađani servisne informacije novi sad horoskop raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu isključenja struje raspored sahrana novi sad novorođenčad