Festival savremenog plesa "Tanz Platz" Novi Sad od 5. do 7. septembra

Festival savremenog plesa "Tanz Platz" Novi Sad od 5. do 7. septembra

"Tanz Platz" je manifestacija koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Festival se održava od 5. do 7. septembra u SKCNS Fabrici.

 

- Festival je nastao uz podršku evropske plesne platforme "Aerowaves" čiji je osnovni postulat mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću. Ovogodišnje izdanje drugog Festivala savremenog plesa "Tanz Platz" obeležiće trodnevni program sa predstavama iz Francuske, Italije, Hrvatske, Slovenije i Srbije - navedeno je u saopštenju organizatora.

 
Festival će otvoriti 5. septembra komad "Forecasting" (Francuska, Italija Hrvatska) koji je inače proglašen među najboljih 20 plesnih predstava u Evropi za 2018 godinu. Drugog dana festivala biće izvedena predstava "Scrape" predstavnik Srbije u selekciji Aerowaves plesnoj mreži. Festival će zatvoriti dinamični dvojac iz Slovenije koji izvode visokonagrađivani i mnogo izvođeni komad "Alien Express" inače predstava iz 20 najboljih mladih komada 2016. godine.
 
Ulaznice za festival "Tanz Platz" nalaze se u prodaji! Prodajna mesta GIGS TIX -a i Mungos CD Shop. Trodnevna ulaznica iznosi 600 dinara, a dnevna 300 dinara.
 
Izvršni producent festivala je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Festival su podržal imreža Aerowaves, Program Kreativna Evropa Evropske unije, Evropska prestonica kulture Novi Sad i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan