Festival srpskog džeza 20. i 21. septembra u "Svilari"

Festival srpskog džeza 20. i 21. septembra u "Svilari"

Novi Sad dobija manifestaciju posvećenu isključivo domaćim džez stvaraocima.

"Festival srpskog jazza" održaće se 20. i 21. septembra u KS "Svilara", javljaju organizatori ove manifestacije,  NVO Kovači kulture. 

– Cilj festivala je da promoviše i podrži muzičare i kompozitore džez muzike iz Srbije. Shodno tome da je na gotovo svim džez festivalima u Srbiji akcent na stranim izvođačima, dok su bendovi iz Srbije skrajnuti i najčeće nastupaju u predprogamu ili na malim binama, "Festival srpskog jazza" je mesto koje je isključivo posvećeno domaćim autorima i autorskoj džez muzici, što je u isto vreme i promocija srske kulture u jednom važnom segmentu svetske kulturne baštine, džez muzici – navodi se u pozivu. 

Prvog dana festivala, 20. septembra, u "Svilari" će nastupiti The New Now Trio i MoveMental Bend, dok je naredni dan rezervisan za Bogdana Đurđevića i njegov Out of  Form Trio, te kvintet Vladimira Tubića.   

Festival je podržan od strane gradske uprave za kulturu, a ulaz će oba dana biti slobodan. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje jkp lisje novorođenčad opens 2019 gradsko groblje bebe novosadsko porodilište bez struje Fruška gora hrana servisne informacije novi sad OK Vojvodina havarija na vodovodu Daško i Mlađa sahrane novi sad groblje bez vode JKP Vodovod i kanalizacija radosne vesti almaško groblje isključenja struje sahrane Elektrodistribucija Novi Sad lisje elektrovojvodina raspored sahrana novi sad servisne informacije betanija epk 2021 Spens