"Festival uličnih svirača" od 1. do 3. septembra u Podgrađu tvrđave (VIDEO)

"Festival uličnih svirača" od 1. do 3. septembra u Podgrađu tvrđave (VIDEO)

Duhom ulične umetnosti i kulturom svojih sredina umetnici iz zemlje, regiona i sveta probudiće novu, svežu energiju grada, poručuju nam iz PR službe 16. "Festivala uličnih svirača".

- Festival će ove godine biti na novoj lokaciji – u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, kako bismo se još više približili elementarnim ciljevima ove manifestacije, kao što su: oplemenjivanje ulice i uopšte gradskih prostora koji nose vredno graditeljsko nasleđe, a sada i kroz decentralizaciju kulturne ponude i specifičan kulturni doprinos lokalnoj zajednici. Ovakva odluka prirodan je dakle nastavak razvoja Festivala, a doneli smo je nakon niza razgovora i konsultacija sa partnerima i prijateljima festivala, kaže se u saopštenju. 

Kao i prethodnih 15 godina u programu će učestvovati izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i drugih geografski udaljenih država, a činiće ga muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video-projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru ali i radionice, konferencije, predavanja, organizovani obilasci..

Lokacije na kojima će se događati festival biće: Beogradska ulica, Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova ulica s bočnim uličicama, Rampin put (staza koja se pruža od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine do stepeništa tvrđave) i Barutana "Josif" sa okolinom.

Takođe, jedan od prvih koraka  oganizatora u pokušaju da istakne potencijale, lepotu i važnost Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, jeste serijal od 12 kratkih autorskih filmova (trajanja do 2 min) “Lica Gradića”. Prva epizoda, koju možete pogledati dole, izašla u nedelju 19. juna, a druga izlazi sledeće nedelje i tako redom u narednih 11 sedmica.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani Dalibor Rožić Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad betanija isključenje vode telep vremenska prognoza novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina bebe Elektrodistribucija Novi Sad Mika Antić Isključenje struje isključenja struje Vreme u Novom Sadu nagrada miroslav antić matičar jkp čistoća milorad kapor jkp novosadska toplana Miroslav Antić novi sad očni pritisak građanski protesti bez struje JKP Vodovod i kanalizacija glaukom servisne informacije novi sad