Film "Dobra žena" u Areni: Specijalna projekcija i razgovor s Mirjanom Karanović (VIDEO)

Film "Dobra žena" u Areni: Specijalna projekcija i razgovor s Mirjanom Karanović (VIDEO)

Nakon svetske premijere na prestižnom Sandens filmskom festivalu, te uspešne domaće premijere i osvojenih nagrada, "Dobra žena" Mirjane Karanović, počinje bioskopski život.

Osim teme filma koju je obradila, upravo dosadašnje reakcije i razgovori sa publikom, posebno nakon premijere na Festu, motivisali su glumicu da za vreme trajanja bioskopske distribucije bude prisutna na projekcijama u svim gradovima i da učestvuje u posebno osmišljenim razgovorima sa gledaocima. Ovo će biti prvi put da jedan autor komunicira sa publikom na ovakav direktan način za vreme trajanja distribucije.

Tim povodom, u sredu, 27. aprila u 18 časova, biće održana specijalna projekcija filma "Dobra žena" u Areni Cineplex, gde će gledaoci imati priliku da razgovaraju sa autorkom filma Mirjanom Karanović, kao i s delom glumačke ekipe – odmah nakon projekcije, u bioskopskoj sali.

NAGRADE NA INOSTRANIM FESTIVALIMA: Na nedavno završenom internacionalnom filmskom festivalu u Klivlendu, gde je prikazan u sklopu programa George Gund III Memorial Central and Eastern Europe Film Competition, film je dobio glavnu nagradu. Nekoliko dana kasnije "Dobra žena" nagrađena je i posebnim priznanjem na Vilnius internacionalnom filmskom festivalu, kada je u sklopu selekcije New Europe - New Names, film dobio Cicae nagradu.

Podsećamo, "Dobra žena", za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Karanović je nakon domaće premijere na Festu nagrađena "za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film". Glumica je takođe dobila novouspostavljenu nagradu Politike "Milutin Čolić" – “za film sa dušom, emotivno zrelog filmskog jezika i snažnog glumačkog ansambla, koji hrabro i duboko prepoznaje ljudske odnose, isključivosti i slabosti čoveka u nepovoljnim okolnostima, što za posledicu ima naizgled miran život čiju višeslojnu stravu žive sve generacije".

U filmu "Dobra žena" pored Mirjane Karanović uloge tumače i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu novosadsko porodilište servisne informacije novosađani Isključenje struje izmena trase autobusa jkp lisje bebe sahrane novi sad betanija isključenje vode raspored sahrana novi sad bez struje mural JGSP "Novi Sad" klisa servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci izmena režima saobraćaja novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina isključenja struje novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana bez vode horoskop