Film o Tomi Zdravkoviću na otvaranju "Kaleidoskopa kulture"

Film o Tomi Zdravkoviću na otvaranju "Kaleidoskopa kulture"

Nakon premijernog prikazivanja u Nišu, film "Toma" u režiji Dragana Bjelogrlića svoju novosadsku premijeru imaće pod zvezdama, poslednjeg dana otvaranja "Kaleidoskopa kulture", u nedelju, 5. septembra, u 20 sati na glavnoj sceni Filmskog festivala "Obnova" (ispred Češkog magacina) u tzv. Kreativnom distriktu.

Kako najavljuju organizatori, projekciju filma uveličaće i deo glumačke ekipe, koji će pozdraviti posetioce novosadskog "Kaleidoskopa kulture"


Film "Toma" predstavlja impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke, vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film su prikazani i životi poznatih umetnika tog vremena, kao što su Zoran Radmilović, Mika Antić, Tozovac i drugi. 

U filmu igraju Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, Mirjana Karanović i drugi. 

Filmski festival "Obnova", u okviru kog će publika i gledati film "Toma", biće održan po drugi put u Novom Sadu, a ljubitelji sedme umetnosti moći će na tri scene smeštene u Kreativnom distriktu (Obnova, Kolosek i Pogon) da gledaju kultne filmove srpske kinematografije. Ceo program Filmskog festivala "Obnova", ali i kompletan program otvaranja Kaleidoskopa svi zainteresovani mogu pronaći na linku

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan