Filmska premijera: "Vlažnost" otvara FEST u Novom Sadu (VIDEO)

Filmska premijera: "Vlažnost" otvara FEST u Novom Sadu (VIDEO)

Nakon što je prikazan na filmskom festivalu u Berlinu, film Nikole Ljuce, "Vlažnost" otvoriće, posle FEST-a u Beogradu, i 44. FEST u Novom Sadu, u Areni Cineplex, 27. februara u 19 časova, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe filma.

Petar, glavni junak ovog debitantskog ostvarenja, zgodan je i harizmatičan menadžer uspešne kompanije koja velike državne projekte snabdeva građevinskim materijalom. Po povratku s poslovnog puta, njegova žena Mina ga čeka na aerodromu. Oni dolaze kući i, dok on spava, Mina nestaje bez traga. Petar počinje da laže i skriva njen nestanak, trudeći se da održi savršenu sliku života koji je izgradio. Međutim, u kovitlacu sumnjivih poslovnih dogovora, priprema za porodičnu slavu, sestrinih bračnih problema, nesanice i razuzdanih noćnih izlazaka po beogradskim klubovima, Petrovi strahovi sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači.

"VLAŽNOST" NA FILMSKOM FESTIVALU U BERLINU: Film "Vlažnost" imao je svetsku premijeru na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, u selekciji "Forum" i naišao je na odlične reakcije publike i kritike. Nakon petogodišnjeg rada na filmu, ekipa okupljena oko mladog reditelja 15. februara je proslavila premijeru svog filma u Berlinu, dočekana aplauzima i pozitivnim kritikama nemačkih medija, kao i Nazivajući film "retkim draguljem" evropske kinematografije, kritičari posebno ističu glumačke bravure Miloša Timotijevića i Tamare Krcunović, a uspeh filma potvrđuju pune sale na svim projekcijama, kao i publika koja posle filma u ogromnom broju ostaje na razgovoru sa rediteljem, glumcima i saradnicima. Prema Ljucinim rečima, kritičari su "Vlažnost" doživeli kao napetu psihološku dramu koja liči na triler. Posebno su fascinirani poetičnošću, vizuelnošću, pohvalili su glumce, ali i prepoznali da je reč o drugačijem filmu od onoga što obično očekuju od srpske kinematografije, dodao je reditelj (slika gore).

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija sahrane naplata raspored sahrana novi sad elektrovojvodina centralno groblje u Futogu novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad bez struje betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje završni ispit dunavski park servisne informacije novosađani bez vode Isključenje struje Vreme u Novom Sadu novorođenčad jkp lisje bebe RHMZ JKP Gradsko zelenilo vremenska prognoza servisne informacije novi sad mala matura gradsko groblje