Filmska premijera: "Vlažnost" otvara FEST u Novom Sadu (VIDEO)

Filmska premijera: "Vlažnost" otvara FEST u Novom Sadu (VIDEO)

Nakon što je prikazan na filmskom festivalu u Berlinu, film Nikole Ljuce, "Vlažnost" otvoriće, posle FEST-a u Beogradu, i 44. FEST u Novom Sadu, u Areni Cineplex, 27. februara u 19 časova, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe filma.

Petar, glavni junak ovog debitantskog ostvarenja, zgodan je i harizmatičan menadžer uspešne kompanije koja velike državne projekte snabdeva građevinskim materijalom. Po povratku s poslovnog puta, njegova žena Mina ga čeka na aerodromu. Oni dolaze kući i, dok on spava, Mina nestaje bez traga. Petar počinje da laže i skriva njen nestanak, trudeći se da održi savršenu sliku života koji je izgradio. Međutim, u kovitlacu sumnjivih poslovnih dogovora, priprema za porodičnu slavu, sestrinih bračnih problema, nesanice i razuzdanih noćnih izlazaka po beogradskim klubovima, Petrovi strahovi sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači.

"VLAŽNOST" NA FILMSKOM FESTIVALU U BERLINU: Film "Vlažnost" imao je svetsku premijeru na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, u selekciji "Forum" i naišao je na odlične reakcije publike i kritike. Nakon petogodišnjeg rada na filmu, ekipa okupljena oko mladog reditelja 15. februara je proslavila premijeru svog filma u Berlinu, dočekana aplauzima i pozitivnim kritikama nemačkih medija, kao i Nazivajući film "retkim draguljem" evropske kinematografije, kritičari posebno ističu glumačke bravure Miloša Timotijevića i Tamare Krcunović, a uspeh filma potvrđuju pune sale na svim projekcijama, kao i publika koja posle filma u ogromnom broju ostaje na razgovoru sa rediteljem, glumcima i saradnicima. Prema Ljucinim rečima, kritičari su "Vlažnost" doživeli kao napetu psihološku dramu koja liči na triler. Posebno su fascinirani poetičnošću, vizuelnošću, pohvalili su glumce, ali i prepoznali da je reč o drugačijem filmu od onoga što obično očekuju od srpske kinematografije, dodao je reditelj (slika gore).

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode isključenja struje bebe groblje betanija servisne informacije novi sad OK Vojvodina bez struje memorijal velikana lisje sahrane novi sad novosadsko porodilište almaško groblje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad gradsko groblje vodovod smanjen pritisak vode jkp lisje Spens vremenska prognoza servisne informacije odbojka radosne vesti JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina Voša Daško i Mlađa novorođenčad havarija na vodovodu