"Filmski front" otvorio konkurs za kratkometražni film

"Filmski front" otvorio konkurs za kratkometražni film

Ove godine pod sloganom "Zakuvaj film"...

U utorak, 14. maja, 17. Festival kratkometražnog filma "Filmski front", koji će se održati, kao i uvek, u oktobru, otvara konkurs za prijavu filmova.

– Propozicije konkurse se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, jer nam je važno da zadržimo integritet programa koji je publika sa godinama zavolela. Zvanične selekcije glavnog programa ne menjamo, a u prateći program uvodimo novitete. Nastavljamo Sa popularnim pratećim selekcijama kao što su horor filmovi u ponoć, matine animiranog filma za decu, kao i filmske radionice –  objašnjava direktorka Festivala, Nina Latinović

Rok za slanje filmova je 31. avgust a uslovi su sledeći:

• maksimalna dužina filma 30 minuta
• film mora biti produciran tokom tokom ove ili prošle godine
• festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove
 

Ovo je 17. "Front" po redu, i kao na svakom dosadašnjem izdanju Festivala, prema rečima selektora, reditelja Filipa Markovinovića, ove godine pomeraju se još malo granice, a organizacioni tim diže lestvicu, i biće još malo probirljiviji.

– Ovogodišnji slogan je "zakuvaj film". Kao selektor fronta a i kao dobar poznavalac kuhinje, kako filmske tako i ove, redovne (što je očigledno, a za filmsku ćete morati da mi verujte na reč), mogu da kažem da će ove godine prednost imati začinjeni filmovi. Filmovi koji provociraju, filmovi koji su ljuti, koji donose egzotične nijanse, filmovi koji zakuvavaju raspravu i provociraju reakciju. Čak i filmovi od kojih će vam kasnije biti teško, i loše. Mada ne i oni koji će vam pokvariti stomak, da ispratimo analogiju do kraja. Salata koja se nalazi na plakatu našeg filma opet sugeriše da će se ceniti višeslojnost i fragmentarna struktura. U krajnjoj liniji, slobodni ste da shvatite poruku kako hoćete. Da zakuvamo situaciju, nešto se možda i desi –  dodaje Markovinović.

Za više informacija o prijavljivanju filmova posetite zvaničan sajt festivala.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ bebe elektrovojvodina bez struje raspored sahrana novi sad vremenska prognoza Isključenje struje betanija sahrane horoskop Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija sahrana novosađani horoskopski znaci servisne informacije novi sad gradsko groblje raspored sahrana i ispraćaja bez vode isključenje vode novorođenčad Vreme u Novom Sadu isključenja struje matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije