"Filmski front" otvorio konkurs za slanje kratkometražnih filmova

"Filmski front" otvorio konkurs za slanje kratkometražnih filmova

Međunarodni festival kratkometražnog filma trajaće ove godine dan duže nego do sad.

U petak, 15. juna otvoren je konkurs za slanje filmova na 16. "Filmski front", festival koji će se u Novom Sadu održati, kao i uvek, u oktobru.

- Propozicije konkursa se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, jer nam je važno da zadržimo integritet programa koji je publika sa godinama zavolela – objašnjava direktorka Festivala Nina Latinović.

Rok za slanje filmova je 15. avgust, a uslovi su sledeći:

• maksimalna dužina filma 30 minuta

• film mora biti produciran tokom tokom ove ili prošle godine

• festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove


- Zvanične selekcije glavnog programa ne menjamo, a u prateći program uvodimo novitete. Prošle godine prikazivali smo horor filmove u ponoć, a ove godine planiramo matine animiranog filma za decu, kao i filmske radionice. Takođe, ove godine uvodimo još jedan dan, pa će festival trajati do nedelje –
kaže Nina Latinović.


Za više informacija o prijavljivanju filmova posetite zvaničnu internet stranicu festivala,  a organizatori napominju da se upravo putem sajta filmovi mogu prijaviti u jednu od dve zvanične selekcije – Srbija/region i Međunarodna selekcija.

"Filmskom frontu", međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, ovo će biti šesnaesto izdanje, a uprkos teškoćama u finansiranju i preobražajima kroz koje je festival prošao, organizatori najavljuju još veće i bolje izdanje ove godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan