Firme iz Tunisa na Poljoprivrednom sajmu

Firme iz Tunisa na Poljoprivrednom sajmu

Novosadski sajam danas je posetio ambasador Tunisa u Beogradu Mohamed Bougamra. Prilikom susreta sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem najavljeno je da će ambasada Tunisa animirati regionalne privredne komore, Unije pivrednika Tunisa i Nacionalni centar za promociju uzvoza, kako bi se što više firmi iz te zemlje predstavilo na 83. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, od 14. do 20. maja, na Novosadskom sajmu.

Kako je istakao generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković, Poljoprivredni sajam je mesto susreta ponude i potražnje, domaćih i firmi iz inostranstva. Predstavljanje tuniskih kompanija bila bi i prilika za unapređenje saradnje i robne razmene između dve zemlje. Pored toga, generalni direktor Novosadskog sajma je predložio i nastup na Sajmu turizma, kao šansu da se dodatno promovišu turističke destinacije u Tunisu i vrate turisti u tu zemlju.

Ambasador Tunisa u Beogradu Mohamed Bougamra, pokazao je izuzetno interesovanje i inicijativu za nastup tuniskih firmi na Poljoprivrednom sajmu. On je naglasio da je ta zemlja veliki izvoznik urmi, tunjevine, južnog voća, a da je u 2015. godini bila čak najveći izvoznik maslinovog ulja u zemlje Evropske unije. Poljoprivredni sajam je i prilika da Tunis poveća izvoz, upravo tih proizvoda, u Srbiju.  

Najznačajnija priredba Novosadskog sajma i najveći agrobiznis događaj u ovom delu Evrope – Mađunarodni poljoprivredni sajam, od 14. do 20. maja, promovisaće proizvode i usluge iz više od 60 zemalja sveta. Zemlja partner 83. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija. Posetioce očekuje bogata Izložba poljoprivredne mehanizacije, a pripremaju se i Nacionalna izložba stoke i Izložba organske proizvodnje. Do sada je potvrđeno prisustvo predstavnika nadležnih državnih organa, privrednih komora i asocijacija. Međunarodni poslovni susreti AgroB2B@NSFair i ove godine će omogućiti saradnju preduzetnika i institucija sa različitih krajeva sveta. U Kongresnom centru Novosadskog sajma, koji obezbeđuje modernu infrastrukturu biće organizovane promocije, prezentacije, stučni skupovi kao i drugi poslovni događaji.  

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan