"FIRST MINUTE": Ovoliko možete da uštedite ako sada rezervišete letovanje

"FIRST MINUTE": Ovoliko možete da uštedite ako sada rezervišete letovanje

Letovanje predstavlja uglavnom veliki izdatak, a svi znamo koliko je ono važno – kako prija i za mentalno i za fizičko zdravlje. Uvek je dobro ako uspemo da ostvarimo uštedu i uhvatimo popuste, a to odlično znaju i turističke agencije, pa se poslednjih godina utrkuju koja će pre da "izbaci" ponude za leto. Strasni putnici već znaju koliko je rani buking zgodan, pa u vreme dok se ostali bave novogodišnjim ponudama žure da rezervišu putovanje za sledeće leto, jer znaju da će na taj način proći mnogo jeftinije. Ipak, postoji i dobar deo onih koji ne znaju šta pružaju "First minute" ponude i koji benefiti ih čekaju ukoliko sada pohrle u agenciju.

Zanimalo nas je da saznamo koliko se zaista može uštedeti i koliko su Novosađani zainteresovani za rane rezervacije.

– Dok važi rani buking, popusti za letovanja su do 25%. U nekim agencijama je rok do kraja decembra, a negde to traje do kraja januara. Mi imamo obe varijante, a prvi termin polaska je 25. maj – kažu iz turističke agencije "Tango Travel" u Maksima Gorkog 19a, i dodaju da se najveći popusti odnose na Grčku, pogotovo na jun mesec.Iz njihovog iskustva, 40% sugrađana jedva čeka rani buking, dok 20% ne zna koliko može dobiti rezervacijom u ovom periodu, kada im je letovanje, verovatno, poslednje o čemu razmišljaju u jeku prazničnih priprema.

Ipak, pregledanjem pojedinih aranžmana iz njihove ponude zaključujemo da ipak vredi odvojiti vreme i prelistati kataloge sa letnjim destinacijama, iz najmanje dva razloga: prvi je, svakako, pomenuta ušteda, a drugi je mogućnost odabira mesta, smeštaja, sobe, uključujući mnogobrojne detalje, poput blizine plaže, pogleda na more, spratnosti itd.

Navešćemo nekoliko konkretnih primera.


Krf

Za prvu smenu letovanja na Krfu (od 25. maja) u ranom bukingu potrebno je izdvojiti 39 evra za najam apartmana i 65 evra za autobuski prevoz, za termin od 4. juna cena je 99 evra, 14. juna 129 evra i tako dalje. Ovde popust za rane rezervacije traje do 31. januara, a dovoljno je da se uplati akontacija. Moguća je i doplata za avionski prevoz.


Ispostavlja se, zapravo, da je jeftinije otići u maju u Grčku nego na neki izlet u Srbiji.

Pored letovanja, veoma je tražen i aranžman "Čarobni Vaskrs na Krfu", zato što u ponudi objedinjuje puno obilazaka znamenitih mesta za našu istoriju, kao što su Solun i Zejtinlik, a u to vreme se tamo održava i velika fešta.

Sitonija

Drugi "prst" poluostrva Halkidiki godinama je među najtraženijom destinacijama, te ova agencija u ponudi ima jako puno vila. Recimo, za termin od 10. maja postoji varijanta od 55 evra po osobi, za smeštaj i autobuski prevoz.Sledeća smena, od 20. maja, staje 88 evra, a ako uzmemo jedan termin u sred sezone, recimo, 19. jul, tada cena iznosi 220 evra, za smeštaj i autobuski prevoz, ukoliko rezervišete do 21. decembra.

Ovde možete pogledati celokupnu ponudu za mesto Sarti.

Otkriće za naše turiste – Pilion

Poluostrvo Pilion je novija destinacija koju radi malo naših agencija, a koju naše sagovornice zdušno preporučuju, pogotovo porodicama. Lepe plaže, mir, stare kafane u hladu platana i sama činjenica da je mesto još uvek nedovoljno poznato širem auditorijumu, doprinose atraktivnosti lokacije, a cene su vrlo pristojne. I ovde rani buking važi do 31. januara, a kao primer neka nam posluži termin u sezoni, od 16. jula, gde smeštaj u dvokrevetnom studiju iznosi 215 evra za 10 dana.


Amuljani i Karpatos

Amuljani je malo, mirno i gotovo nestvarno ostrvo koje nije predaleko našim turistima, dok se na Karpatos ide avionom, s obzirom na to da se nalazi u blizini Turske. Oba ostrva su inovativna u našim agencijama i još neistražena od strane srpskih turista.

Jonska obala – sada i avionom

Nešto ekskluzivnija mesta kao što su Sivota, Parga, Zakintos, Lefkada, Kefalonija destinacije su koje lepotom obale mame naše turiste, ali su poprilično udaljene za vožnju kolima ili autobusom. Sada je moguće u Sivotu i Pargu stići i avionom, što je jedan od ekskluziviteta naših sagovornika.


Još malo vremena i za skijanje

Za aktuelna zimovanja takođe imaju odlične ponude na svim najpopularnijim planinama, a ono što je posebno praktično je da kada rezervišete smeštaj, dobijate popust na ski pakete: ski pas, oprema, instruktor. Među Novosađanima se najviše traže Kopaonik, Jahorina i Borovec u Bugarskoj. Preporuka naših sagovornica su hotel "Župa" i "Srebrna lisica" na Kopaoniku.

Naravno, trenutno se najviše prodaju novogodišnji aranžmani, gde je ponuda takođe ogromna, a Novosađani najveće interesovanje pokazuju ka evropskim metropolama.


Agencija na usluzi Novosađanima

"Tango travel" je agencija koja prodaje aranžmane dvadesetak drugih agencija (većina su beogradske) po istim uslovima kao da ste uplatili kod organizatora, što znači da na jednom mestu možete da nađete jako puno ponuda. Dodatna prednost je što su devojke iz agencije i same obišle većinu smeštajnih kapaciteta, te mogu klijentima da preporuče i opišu iz prve ruke. Uz to, slušaju želje klijenata i spremne su da odvoje dovoljno vremena da bi im pronašle aranžmane prema njihovim kriterijumima i objasnile sve pojedinosti. Ipak, kažu, klijenti najviše hvale njihovu ljubaznost.

Rade još i mnogo toga drugog: avio karte, hotelske rezervacije, međunarodno zdravstveno osiguranje, transfere, ture za zatvorene grupe, team-building, kongrese, najam autobusa, popularni Flixbus...

Više informacija možete pronaći na njihovom sajtu ili Fejsbuk stranici, kao i na brojeve telefona 060 4724080 i 063 472 4080.


Dakle, ukoliko već osećate miris mora u nozdrvama i ta so vas neprestano golica, možete se već sada baciti na istraživanje letnjih odredišta. Jer, "First minute" ne samo što je povoljniji od "Last minute" za kojima tokom letnje sezone vlada prava jagma, nego nosi i manje stresa, jer sa uživanjem, lagano, možete da se informišete o svakom detalju i odaberete ne ono što je tog momenta slobodno, već ono što vam zaista odgovara.


Promotivni tekst

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan