Fiskalne kase od sledeće godine i za frizere, kozmetičare, kladionice...

Fiskalne kase od sledeće godine i za frizere, kozmetičare, kladionice...

Privilegiju da ne evidentiraju promet preko fiskalnih kasa od 1. januara 2022. godine gube frizeri, kozmetičari, pogrebnici i većina preduzetnika-paušalaca koji sada ne moraju da imaju ove uređaje, piše N1.

Advokati i taksisti i dalje će moći da posluju bez fiskalnih uređaja, ali tu privilegiju neće imati kockarnice, kladionice, muzeji, galerije, oni koji se bave sportskim, zabavnim i rekreativnim delatnostima i brojne druge delatnosti koje su trenutno oslobođene ove obaveze, piše N1, a prenosi "Danas". 

Nova onlajn fiskalizacija, predviđena zakonom koji je usvojen u decembru 2020. godine, predviđa obavezu korišćenja novih onlajn fiskalnih kasa, odnosno precizno rečeno – elektronskih fiskalnih uređaja upravo od 2022. godine.

Posebnom uredbom Ministarstvo finansija propisuje ko može da bude izuzetak od ove obaveze. Uredba je usvojena na sednici Vlade 1. aprila, a obuhvat obveznika je sužen u odnosu na trenutno važeći propis.

Poređenjem dve uredbe – nove i stare – vidi se koje to firme i preduzetnici moraju da do januara nabave nove fiskalne kase.

Privilegiju da rade bez onlajn fisksalnih kasa i dalje zadržavaju taksisti i advokati, zatim veterinarske delatnosti, javni poštanski servis, telekomunikacije, dobar deo finansijskih usluga, obrazovanje, ali bez dela pod šifrom 85.5 koje podrazumeva ostalo obrazovanje – među kojima je i učenje jezika, obuka za rad na računaru, za šta će biti potrebne fiskalne kase.

I dalje su oslobođene delatnosti poput socijalne zaštite sa i bez smeštaja, verske organizacije…

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Drug mi se obesio zbog kocke

  pre 783 dana i 27 minuta

  E, to za kladionice ćete da popričekate.
  To je matični, osnovni i uskoro dominantni biznis Srbije.
  Eto, po svetu se priča naveliko kako su kladionice u Srbiji u svakom smislu gospodari građana.
  Izazivam bilo koga da prikaže broj kvadartnih metara kladionica u Srbiji, sa bilo kojim drugim poslovnim prostorom.
  Videćete da su prve.
  Samo gledam kako odlaze i nestaju pekare, apoteke, radnje.... i na njihovo mesto dolaze šljašteće kladionice.
  A znate li ko su njihovi vlasnici?
  Naravno da ne znate.
  Postoji poseban zakon za zaštitu svih podataka oko kladionica.

  Nažalost, zakonom mi je zabranjeno da ovde napišem šta bi radio sa kladionicama.
  Počevši od njihovih radnika, koji kada neko dobije 850.000 dinara gledaju da mu na brzinu isplate 160.000 i isprate preko vrata. Zbog toga i nude piće po kladionicama.
  Pa do podataka o svim onim upropaštenim porodicama za koje ne možete čuti, jer su mediji orijentisani prema novcu za reklame tih kladionica, a ni vlast ne dozvoljava da se čuje
  za svako samoubistvo uzrokovano kockanjem.

  Oceni komentar:
  0
  9