FK Kabel dobija novi stadion

FK Kabel dobija novi stadion

U okviru projekta izgradnje i rekonstrukcije sportskih objekata u Srbiji, drugoligaš Kabel s Limana izradio je idejno rešenje novog stadiona.

Oni su objavili projekat rekonstrukcije sportskog kompleksa, među kojem je i novi moderan fudbalski stadion sa 2.500 mesta u skladu sa UEFA standardima. U planu su i novi pomoćni teren sa veštačkom travom, sportska hala za futsal, fudbalska akademija sa internatom i upravna zgrada.

Miloš Nikačev, predsednik Upravnog odbora FK Kabel je izjavio da im predstoji pre svega rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu kompleksa u saradnji sa Gradom Novi Sadom, zatim izmena regulacionog plana koji će omogućiti izgradnju predviđenih sadržaja, potom izrada projektne dokumentacije i na kraju sama obnova i rekonstrukcije sportskog kompleksa. On je poručio da očekuje da sve procedure oko izgradnje stadiona mogu da budu završene do starta sezone 2021/2022.

Klub planira da u zajedničkoj saradnji sa Gradom Novim Sadom, pokrajinskom administracijom, republičkim organima i Fudbalskim savezom Srbije, kroz UEFA program "Het-Trik" zatvori finansijsku konstrukciju za realizaciju ovog projekta.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan