Fondacija "Tijana Jurić" baviće se i uklanjanjem štetnih sadržaja s interneta

Fondacija "Tijana Jurić" baviće se i uklanjanjem štetnih sadržaja s interneta

Prijave i uklanjanje štetnih sadržaja sa Interneta, pre svega onih koje ugrožavaju bezbednost dece, nova je aktivnost Fondacije "Tijana Jurić".

Punopravnim prijemom u fondaciju "INHOPE", deo međunarodne mreže hotlajn telefona "INHOPE", koja okuplja organizacije iz čitavog sveta i pruža podršku u razvoju hotlajn telefona svojim članovima, Fondacija "Tijana Jurić" preuzeće poslove nekadašnje "Netpatrole" koja je funkcionisala u okviru sistema B92.

To je odlučeno na Konferenciji “INHOPE” mreže koja je krajem januara održana u Berlinu, a na kojoj je učestvovala i Nina Miljuš, predstavnica Fondacija "Tijana Jurić". Denton Hauard, izvršni direktor “INHOPE”, pohvalno se izrazio o dosadašnjem radu Fondacije, čemu je doprineo i povoljan izveštaj Agnese Krike koja je nedavno posetila ovu organizaciju i upoznala se s njenim aktivnostima.

"Netpatrola" počela je s radom od utorka, 5. februara, te svaki građanin može da prijavi štetan sadržaj koji primeti na internetu.

Sadržaji će moći da se prijavljuju putem sajta www.netpatrola.rs.


Izvor: Fondacija "Tijana Jurić"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe sahrane novi sad centralno groblje u Futogu porodilište isključenje vode štrand novosađani bez vode matična knjiga rođenih isključenja struje gradsko groblje bez struje novorođenčad RHMZ servisne informacije vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana almaško groblje radosne vesti novosadsko porodilište havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina