FONDACIJA "TIJANA JURIĆ": Pedofili na internetu sve transparentniji

FONDACIJA "TIJANA JURIĆ": Pedofili na internetu sve transparentniji

Iz Fondacije "Tijana Jurić" javljaju da su dobili nekoliko prijava za osobu koja na društvenoj mreži traži fotografije golišave dece, a koja se predstavlja kao Marko Rosić iz Kragujevca.

- Ova osoba, bilo da se krije iza lažnog profila ili ne, nesumnjivo ima loše namere, te upozoravamo javnost da se ne upušta u komunikaciju sa njom, a ukoliko dobije poruke od nje sačuva ih kao dokazni materijal za policiju. Ne smemo dozvoliti da ovakvi monstrumi, koji otvoreno pokazuju svoje pedofilske sklonosti, dođu u kontakt sa našom decom i treba ih na vreme sankcionisati, zbog čega je i ovaj slučaj prijavljen policiji – kaže se u saopštenju Fondacije.

Kako se dalje navodi, Fondacija “Tijana Jurić” svaku prijavu alarmantnog i uznemirujućeg sadržaja najpre analizira, a potom građane koji su joj se obratili sa prijavom upućuje ili na Odeljenje Visoko-tehnološkog kriminala ili na Ministarstvo telekomunikacija i broj Nacionalnog kol-centra 19833, otvorenog za bezbednost dece na internetu.

- Važno je prijaviti sve sumnjive poruke, jer je, iz dosadašnjeg iskustva, uspeh u rešavanju ovakvih slučajeva veliki, bez obzira na to da li je profil lažan ili ne – poručuje se u saopštenju.


Iz Fondacije podsećaju da se pedofil Dragan Živanović (66) iz Beograda, koji je prošle godine uhapšen, nije ni krio iza lažnog profila, a uhapšen je sa vijagrom u džepu kada je krenuo na ugovoren sastanak sa devojčicom od 11 godina, koju je prethodno svesno zavodio, čak joj slao i lascivne poruke i fotografije svog polnog organa. Iako je policija uz sve ovo, pribavila još mnoštvo dokaza koji nesumnjivo dokazuju njegove krajnje namere uz obilje foto i video materijala seksualnog zlostavljanja dece koje je posedovao u svom računaru, on je osuđen na sramno nisku kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora.

- Fondacija “Tijana Jurić” osuđuje ovakve sudske odluke i smatra da su one poražavajuće za civilizovano zdravorazumsko društvo, te da su samo ohrabrenje ostalim pedofilima da nastave u svojoj predatorskoj igri. Zbog toga ćemo ubuduće svaku prijavu koja upućuje na nezakonite radnje seksualne konotacije prema deci, prosleđivati medijima na objavljivanje – kaže se na kraju saopštenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje elektrovojvodina raspored sahrana novi sad jkp lisje novosađani JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad protest bez struje novosadsko porodilište matičar novi sad Vreme u Novom Sadu novorođenčad servisne informacije bebe Elektrodistribucija Novi Sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija nevreme Vreme u Srbiji betanija detelinara sahrane bez vode horoskopski znaci isključenje vode horoskop