FONDACIJA "TIJANA JURIĆ": Pedofili na internetu sve transparentniji

FONDACIJA "TIJANA JURIĆ": Pedofili na internetu sve transparentniji

Iz Fondacije "Tijana Jurić" javljaju da su dobili nekoliko prijava za osobu koja na društvenoj mreži traži fotografije golišave dece, a koja se predstavlja kao Marko Rosić iz Kragujevca.

- Ova osoba, bilo da se krije iza lažnog profila ili ne, nesumnjivo ima loše namere, te upozoravamo javnost da se ne upušta u komunikaciju sa njom, a ukoliko dobije poruke od nje sačuva ih kao dokazni materijal za policiju. Ne smemo dozvoliti da ovakvi monstrumi, koji otvoreno pokazuju svoje pedofilske sklonosti, dođu u kontakt sa našom decom i treba ih na vreme sankcionisati, zbog čega je i ovaj slučaj prijavljen policiji – kaže se u saopštenju Fondacije.

Kako se dalje navodi, Fondacija “Tijana Jurić” svaku prijavu alarmantnog i uznemirujućeg sadržaja najpre analizira, a potom građane koji su joj se obratili sa prijavom upućuje ili na Odeljenje Visoko-tehnološkog kriminala ili na Ministarstvo telekomunikacija i broj Nacionalnog kol-centra 19833, otvorenog za bezbednost dece na internetu.

- Važno je prijaviti sve sumnjive poruke, jer je, iz dosadašnjeg iskustva, uspeh u rešavanju ovakvih slučajeva veliki, bez obzira na to da li je profil lažan ili ne – poručuje se u saopštenju.


Iz Fondacije podsećaju da se pedofil Dragan Živanović (66) iz Beograda, koji je prošle godine uhapšen, nije ni krio iza lažnog profila, a uhapšen je sa vijagrom u džepu kada je krenuo na ugovoren sastanak sa devojčicom od 11 godina, koju je prethodno svesno zavodio, čak joj slao i lascivne poruke i fotografije svog polnog organa. Iako je policija uz sve ovo, pribavila još mnoštvo dokaza koji nesumnjivo dokazuju njegove krajnje namere uz obilje foto i video materijala seksualnog zlostavljanja dece koje je posedovao u svom računaru, on je osuđen na sramno nisku kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora.

- Fondacija “Tijana Jurić” osuđuje ovakve sudske odluke i smatra da su one poražavajuće za civilizovano zdravorazumsko društvo, te da su samo ohrabrenje ostalim pedofilima da nastave u svojoj predatorskoj igri. Zbog toga ćemo ubuduće svaku prijavu koja upućuje na nezakonite radnje seksualne konotacije prema deci, prosleđivati medijima na objavljivanje – kaže se na kraju saopštenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bebe šoping centar promenada jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja novosađani Isključenje struje Spens jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad novorođenčad novosadsko porodilište isključenja struje isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija sahrane novi sad promenada elektrovojvodina klinički centar vojvodine matičar novi sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo KCV JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad Aleksandar Vučić betanija