Fondacija "Tijana Jurić" započela s edukacijom o bezbednoj upotrebi interneta

Fondacija "Tijana Jurić" započela s edukacijom o bezbednoj upotrebi interneta

Nenasilni oblici ponašanja kao alternativa rastućoj kulturi nasilja.

Iz Fondacije "Tijana Jurić" javljaju da su započeli realizaciju projekta "Bezbednost i odgovornost", koji će obuhvatiti 5.000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola, kao i 1.000 roditelja, staratelja i stručnih radnika. Cilj projekta je, navodi se, edukacija o bezbednoj upotrebi interneta kroz interaktivne radionice, predstave, tribine za roditelje, stručne radnike i radnice, kao i edukativnu igricu.

– Pravilna i pravovremena edukacija je najvažnija preventivna aktivnost, jer utiče na razvoj odgovornosti kod dece za sopstvene postupke, posebno u situacijama vršnjačkog nasilja. Tokom 2019. godine održali smo 300 edukativnih programa, i u 2020. nastavićemo sličnim tempom. Važnost teme prepoznala je Telenor fondacija, koja je pružila podršku našem radu i omogućila nastavak održavanja edukativnih programa širom Srbije – izjavio je osnivač Fondacije Igor Jurić.

Projektom se afirmiše korišćenje interneta i drugih informaciono-komunikacionih tehnologija i alata, ali naglasak se stavlja na pravilnu selekciju sadržaja i bezbednost, navode u Fondaciji, Cilj je kako dodaju, da se mladima prikažu nenasilni oblici ponašanja, kao alternativa rastućoj kulturi nasilja, i da se u najranijem dobu usadi svest o korisnosti modernih tehnologija, ali i o bezbednosnim rizicima o kojima treba voditi računa.

Budući da su u brigu o bezbednosti dece uključeni i drugi važni akteri, u program su uključeni i roditelji istaratelji dece, a škola se prepoznaje kao ustanova sa najznačajnijim zadacima kada su u pitanju edukacija i prevencija nasilja.

Ovo nije prvi put da ove dve fondacije zajednički rade na edukacijio bezbednostidecena internetu. Tokom 2017. godine realizovan je projekat "Gledaj webinar – budi bezbedan" koji je obuhvatio više od 10.000 učenika i 1.000 roditelja i nastavnika, navodi se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan