Fondacija Vega IT: Sremski Karlovci dobijaju više od 200 sadnica u sklopu akcije Vrati prirodi 

Fondacija Vega IT: Sremski Karlovci dobijaju više od 200 sadnica u sklopu akcije Vrati prirodi 

Fondacija novosadske kompanije Vega IT, u saradnji sa brendom DechkoTzar, kreirala je kolekciju majica "Vrati prirodi" inspirisanu prirodom, slobodom i programiranjem. Cilj ove kolaboracije jeste prikupljanje novca za kupovinu sadnica i ozelenjavanje Sremskih Karlovaca. Od prodaje bilo koje majice iz "Vrati prirodi" kolekcije, Vega IT i DechkoTzar sav prihod donirali su za kupovinu sadnica i organizaciju akcije. 

Ekološko udruženje Pokret gorana Vojvodine, saveznik je akcije "Vrati prirodi", i uz njihovu pomoć i znanje, sve prikupljene sadnice biće zasađene u okviru zajedničke akcije 16. marta 2024. godine. 

– Srećni smo što smo deo ove kampanje koja utiče na razvoj svesti građana i poboljšava uslove urbane klime. Sadnjom zelenila na izlazu iz železničke stanice, na izlazu iz pothodnika i duž staze za šetnju i biciklizam, ova mesta će biti oplemenjena zelenilom. Ovo je ujedno i prostor u okolini železničke pruge koji građani Sremskih Karlovaca i turisti sve češće posećuju – ističu iz Pokreta gorana Vojvodine. 

 

Kako kažu iz kompanije Vega IT, sadnja je zamišljena kao finalni događaj akcije "Vrati prirodi" koji će okupiti Karlovčane, njihove zaposlene, druge kompanije, ali i njihove porodice da zajedno učine Sremske Karlovce zelenijim: 

– Od samog početka, želeli smo da akcija "Vrati prirodi" bude svojevrstan podsetnik svima nama – da se vratimo prirodi, ali i da joj na neki način pomognemo. Svako ko kupi i nosi Vrati prirodi majicu, ne pomaže samo kupovinu sadnica, već postaje i ambasador brige o prirodi. Srećni smo što smo imali priliku da nađemo saradnike sa kojima delimo iste vrednosti i sa kojima zajedno radimo od prvog dana. Zahvalni smo i kompanijama BrisbaneDigital, 3lateral i UnderIT što su se pridružili akciji i pomogli da naša sredina bude zelenija.

Prodaja majica i dalje traje, a svi koji žele da kupe majicu i time doprinesu ozelenjavanju, to mogu učiniti na sledećem linku.

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neko tamo

  pre 98 dana i 20 sati

  Odlična akcija, ali 200 sadnica je jako mali broj. Inače mislim da programeri jako lepo zaradjuju, pa su mogli od svoje plate da kupe makar jednu sadnicu i time bi bilo više i sadnica.

  Oceni komentar:
  9
  6