FOTO: Aktivnosti ZIG na održavanju putne infrastrukture

FOTO: Aktivnosti ZIG na održavanju putne infrastrukture

U okviru redovnog održavanja objekata putne privrede, JP Zavod za izgradnju grada sprovodi aktivnosti na uređenju više ulica na teritoriji samog Grada, ali i u prigradskim naseljima.

Tokom avgusta meseca obavljeni su radovi na popravci kolovoza na dve veoma prometne raskrsnice u Novom Sadu: Futoški put – Ilariona Ruvarca (kod Satelitske pijace) i Temerinski put – Primorska (kod Najlon pijace). Prošle nedelje završeni su radovi i na sanaciji raskrsnice Hajduk Veljkova – Novosadskog sajma, a juče su počeli radovi na uređenju raskrsnice Bulevar Slobodana Jovanovića – Bulevar Jovana Dučića (kod crkve na Novom naselju).

Raskrsnica kod Satelitske pijace

Bolji uslovi za odvijanje saobraćaja steći će se u nekoliko ulica u kojima su izvršeni ili su trenutno u toku radovi na presvlačenju kolovoza. Novi sloj asfalta dobile su dve ulice na teritoriji Mesne zajednice Južni Telep (Mitrovačka i Braće Miladinov), šest ulica u Bukovcu i deo Šenoine ulice u Petrovaradinu, gde je, osim kolovoza, sanirana i pešačka staza. Završeni su i radovi na popravci kolovoza u Ulici 1300 kaplara na Limanu 3, kao i u Ulici Ružin gaj u Mesnoj zajednici Nikola Tesla – Telep. U toku su radovi u Veterniku i to u ulicama Arona Zagorice i Borislava Pekića, gde se kolovoz takođe presvlači novim slojem asfalta, dok se u naselju Donji Ribnjak sanira pešačka staza. 

Bukovac

Pored toga, obavljaju se i radovi na popravci kolovoza struganim asfaltom koji se kombinuje sa specijalnom emulzijom, čime se postiže veći kvalitet i duža trajnost ovakvog tipa kolovozne konstrukcije. Na ovaj način saniran je put za Vezirac u Petrovaradinu, zatim četiri ulice u Veterniku, pet u Adicama i sedam na Klisi, dok su u završnoj fazi radovi u naselju Sajlovo gde će strugani asfalt dobiti četiri ulice. Planirano je da se sa ovim aktivnostima, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova, nastavi i u narednom periodu.

Završeni su i radovi na uređenju sportskih terena i dela dvorišta u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu, a trenutno se, pod stručnim nadzorom JP Zavod za izgradnju grada, obavljaju radovi na rešavanju problema odvođenja atmosferskih voda, popravci parkinga ispred ulaza i sanaciji stepeništa unutar kompleksa u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan