FOTO: Ambasador Nemačke posetio Novi Sad

FOTO: Ambasador Nemačke posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Nemačke gospodina Aksela Ditmana.

Kako saopštavaju iz pres službe Grada, sagovornici su razgovarali o saradnji Novog Sada sa gradovima u Nemačkoj, posebno sa pobratimskim Dortmundom, kao i o međusobnoj povezanosti gradova dve zemlje kroz projekte Evropska prestonica kulture 2021, Omladinska prestonica Evrope 2019. i Dunavska strategija. Miloš Vučević se tom prilikom zahvalio na podršci koju su Ulm, Dortmund i drugi nemački gradovi pružali Novom Sadu u procesu kandidature za dve prestižne titule, kao i na kontinuirano dobroj saradnji na polju ostvarivanja ciljeva iz Dunavske strategije.


Nakon što je uputio čestitke Gradu na nedavno osvojenoj prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture, ambasador Aksel Ditman izrazio je zainteresovanost za dalje korake u petogodišnjem procesu ka 2021. godini. Gradonačelnik Miloš Vučević je kao najveći projekat u toj oblasti, a po kojem će Novi Sad postati nadaleko prepoznatljiv, istakao formiranje "Youth creative polisa" u Kineskoj četvrti. U pitanju je obezbeđivanje prostora i uslova za nesmetan i kreativan rad i razvoj mnogobrojnih omladinskih organizacija, a sve to u korelaciji sa drugom prestižnom titulom koju je Grad osvojio, a to je Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu.
Gradonačelnik je istakao kao primer dobre saradnje dve zemlje, nedavni dolazak velike kompanije iz Nemačke "Kontinental" u Novi Sad koja će zaposliti veliki broj ljudi u IT sektoru. Zaključeno je da dolazak tako velike kompanije i dobra saradnja koju su ostvarili, kako sa Vladom Srbije, tako i sa lokalnom administracijom, služi i kao poziv drugim investitorima iz te zemlje da svoje poslovanje prošire upravo u Novom Sadu.


Foto:
Pres služba Grada Novog Sada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan