FOTO: Ambasadorka Francuske posetila Gradsku kuću

FOTO: Ambasadorka Francuske posetila Gradsku kuću

Kristin Moro, ambasadorka Francuske u Republici Srbiji, koja je sa saradnicima u poseti Novom Sadu, susrela se danas u Gradskoj kući sa sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

- Danas smo u Gradskoj kući održali sadržajan i kvalitetan sastanak sa NJ. E. Kristin Moro, koja je veliki prijatelj Novog Sada. Više tema je bilo na dnevnom redu, a dotakli smo se dosadašnje saradnje Ambasade Francuske u Beogradu i Grada Novog Sada, zatim funkcionisanja i rada novosadskog ogranka Francuskog instituta u Srbiji, a razgovarali smo i o bilingvalnoj nastavi na srpskom i francuskom jeziku u novosadskim školama. Jedna od prioritetnih tema je bila i privreda, kao i ekonomski potencijali Novog Sada, u kontekstu pitanja koja bi bila interesantna za investitore iz Francuske. Naravno, iskoristio sam naš susret i da ambasadorki predstavim našu kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021 i za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, u okviru koje se kao najznačajniji ističe projekat "Youth Creative Polisa", odnosno omladinskog grada u Kineskoj četvrti. U tom pogledu, postoje nagoveštaji uspostavljanja saradnje Grada Novog Sada i francuske regije Valdoaz, odakle su nam, već u dva navrata, u poseti bili uvaženi gosti – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i uputio čestitku ambasadorki Kristin Moro, kao i svim zaposlenim u ambasadi Francuske u Beogradu povodom predstojećeg nacionalnog dana Francuske 14. jula.

Ambasadorka Francuske u Republici Srbiji NJ. E. Kristin Moro istakla je da su se današnji razgovori vodili u veoma konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi.

- Želim da čestitam gradonačelniku Vučeviću na tome što su mu građani iskazali poverenje da u još jednom mandatu vodi Novi Sad. Mi smo razgovarali o saradnji između Francuske i Grada Novog Sada kao lokalne samouprave. Ta saradnja postoji u oblastima kulture, obrazovanja i ekonomije i konstantno se razvija. Želimo da budemo partner sa Gradom i da zajednički učestvujemo u svim projektima koji se planiraju u budućnosti - rekla je ambasadorka Francuske u Srbiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan