FOTO: Azijske mlade u venčanicama i patikama na Trgu slobode

FOTO: Azijske mlade u venčanicama i patikama na Trgu slobode

Turisti iz svih krajeva sveta, koji sa kamerama i slušalicama u grupama šetaju centrom grada, odavno su postali uobičajena slika za Novosađane.

Međutim, slučajni prolaznici koji su se u utorak pre podne našli na Trgu slobode, zatekli su scenu koja im je izmamila osmeh na lice.


Dve devojke u venčanicama i dva momka odevena kao mladoženje, očigledno poreklom iz Azije, naoružani fotoaparatima pozirali su jedni drugima u samom centru grada. Jedna "mlada" nije se čak libila da sedne na asfalt ispred Gradske kuće kako bi se slikala, a fotosešn se nastavio pored spomenika Svetozara Miletića.U jednom trenutku jedna od devojaka je podigla venčanicu i u patikama odšetala do najbliže klupe da se odmori, što su neki građani i zabeležili mobilnim telefonima.


Iako je Daleki istok bogat različitim kulturama i svadbenim tradicijama, parovi su bili obučeni po zapadnjačkoj modi.Odakle su gosti došli ostaće za sada misterija, a najverovatnije se nije ni radilo o pravim mladama i mladoženjama, već o slikanju za potrebe sajtova koji se bave prodajom fotografija.

Mada, nakon prošlonedeljnog škotskog venčanja u Novom Sadu, koje je oduševilo ljude širom regije, sve je moguće.

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan