FOTO: Bulevar Bate Brkića otvoren za saobraćaj

FOTO: Bulevar Bate Brkića otvoren za saobraćaj

Novo naselje, Satelit i Tozinovac dobili nov izgled.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića koji se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 metara i dužine 550 metara. Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića koja sad ima dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas.


- Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad od danas dobija novi bulevar, a Novo naselje, Satelit i Tozinovac novi izgled. Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a novi bulevar ne predstavlja samo bolju saobraćajnicu i infrastrukturu, nego utiče na bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten. Novi Sad je zahvaljujući građanima i boljem budžetu rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćanih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta. Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac koji je bio višedecenijski zapušten. Zato smo, pored bulevara, radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu. Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara. Za sledeću godinu planiramo projektovanje Bulevara Bate Brkića prema Telepu i Bulevaru Patrijarha Pavla, proširenje Ulice Ilariona Ruvarca kao koridor koji će spojiti dva dela grada –
rekao je gradonačelnik i najavio da Grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina, kao i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu.


U susednim ulicama, Antuna Urbana i Anđe Ranković, svi radovi su takođe završeni. Raskrsnica ulica Anđe Ranković i Bate Brkića je trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe.

 


Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Voxns

  pre 867 dana i 4 sata

  A to što ste ulicu Miloja Čiplića "odsekli", nema veze!!!

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Mihajlo

  pre 867 dana i 2 sata

  @Voxns - Ta ulica po planu treba da nestane, bar nece biti u sadasnjem "obliku".

  Oceni komentar:
  0
  0
 • zoki

  pre 66 dana i 23 sata

  dzabe sve je vec unisteno sta je napravljeno u novom bulevaru . Raskopala ga Inobacka

  Oceni komentar:
  0
  0