FOTO: Čenej dobija dve nove ulice

FOTO: Čenej dobija dve nove ulice

U skladu sa Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu trenutno realizuje radove na izgradnji dve ulice u Čeneju, javljaju iz Kabineta gradonačelnika.

Kako se navodi u saopštenju, izvode se radovi na izgradnji saobraćajnih površina u Ratarskoj ulici, na deonici dugoj oko 600 m, na kojoj do sada nije postojao izgrađen kolovoz. Značaj ove investicije, čija je vrednost 44 miliona dinara, ogleda se u tome što će se njenom realizacijom omogućiti veza između ulica Relje Savića i Partizanske u naselju Čenej. Radovi obuhvataju izgradnju dvosmerne saobraćajnice širine 6m, kao i obostranih pešačkih staza širine 2 m. Odvođenje atmosferske vode sa kolovoza biće rešeno izgradnjom upijajućih kanala, a novoizgrađeni deo ulice biće adekvatno osvetljen postavljanjem 22 stuba i svetiljki sa LED izvorom svetlosti. Rok za završetak svih planiranih radova je 140 kalendarskih dana.


U toku su i radovi na izgradnji Nove ulice u industrijskoj zoni u Čeneju, koja se povezuje na Ulicu Vuka Кaradžića. Ovaj lokalitet, na kojem je planirana gradnja industrijskih objekata, neophodno je infrastrukturno opremiti kako bi prostor postao atraktivan za buduće investitore. Predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 300 m, a širine 5m. Uz saobraćajnicu će biti obostrano izgrađene pešačke staze, širine 2m. Odvodnjavanje će biti omogućeno otvorenim sistemom kanala, a izgradiće se i nedostajuća vodovodna mreža koja će biti povezana sa vodovodom u Ulici Vuka Кaradžića. Takođe, u Novoj ulici biće postavljeno 11 stubova javnog osvetljenja. Rok za izvođenje radova je 90 dana, a investicija je vredna 29 miliona dinara.


Grad Novi Sad, navodi se u saopštenju, ima za cilj i rešavanje jednog od najkrupnijih komunalnih problema u Čeneju, a to je problem odvođenja otpadnih voda. U tom pravcu već su preduzete potrebne aktivnosti i u toku je izrada tehničke dokumentacije kanalizacije u ovom naselju. Projektom je predviđena kanalizaciona mreža u dužini od oko 13 km, koja obuhvata čitavo naselje, kao i tranzitni kolektor od naselja do prečistača u dužini od oko 900 m. S obzirom na to da je za funkcionisanje buduće kanalizacione mreže neophodna i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u toku je i inovacija tehničke dokumentacije za prečistač koji je, prema planskoj dokumentaciji, predviđen zapadno od naselja, na oko 800 m od poslednjeg stambenog objekta, kaže se na kraju saopštenja iz pres službe Grada Novog Sada. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan