FOTO: "Ciklonizacija" dezinfikuje i cele blokove u okolini bolnica i domova zdravlja

FOTO: "Ciklonizacija" dezinfikuje i cele blokove u okolini bolnica i domova zdravlja

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je u akciji zaštite građana uveo i svakodnevnu dezinfekciju ulica u širem centru grada, dezinfekciju ulaza svih stambenih zgrada, dok se svi autobusi gradskog prevoznika, sva stajališta, kao i Međumesna autobuska stanica, Železnička stanica i sve javne ustanove redovno dezinfikuju još od proteklog vikenda…

Prema odluci novosadskog Štaba za vanredne situacije, od četvrtka, 19. marta, u 20 časova počela je dezinfekcija celih blokova u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada. Ovime je dodatno proširen set preventivnih mera u zaštiti zdravlja građana i sprečavanju širenja korona virusa koje koordinira gradska uprava, a sprovodi novosadska "Ciklonizacija". Dezinfekcija na otvorenom obuhvata blokove u okolini svih zdravstvenih ustanova: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja "Novi Sad". Takođe, biće obuhvaćeni i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara.Podsetimo i da je, prema odluci Štaba, "Ciklonizacija" od srede uveče počela i sa redovnim tretmanima dezinfekcije na otvorenom u ulicama u širem centru Novog Sada, kao i drugim najfrekventnijim delovima grada, kao što su bulevari i važnije saobraćajnice u svim delovima grada.

Dezinfekcija u širem centru grada i u blokovima oko svih medicinskih ustanova izvodi se najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila "Ciklonizacije". Ovi tretmani se izvode svakodnevno, i akcija će trajati sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno.


Dan ranije, 17. marta, startovali su i svakodnevni tretmani dezinfekcije svih stajališta JGSP "Novi Sad", kao i Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice. Uz to, od proteklog vikenda, tokom svake noći operativci "Ciklonizacije" dezinfikuju sve autobusa JGSP "Novi Sad" koji se koriste. Ove mere će biti na snazi sve dok za tim bude bilo potrebe.

Podsetimo, takođe, da od 17. marta 2020. ekipe "Ciklonizacije", izvode i redovnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada (ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi). Ekipe "Ciklonizacije" su već izvele tretmane u zgradama na Podbari i u Starom gradu i delu Limana. Narednih dana, sistematska akcija će se širiti od centra grada prema obodima.


Sprovedeni tretmani dezinfekcije propisno se obeležavaju u cilju obaveštenja na svakom ulazu objekta kolektivnog stanovanja. Tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja.

U narednom periodu, nakon završetka Podbare, Starog Grada i Limana, ekipe operativaca biće usmeravane na u ostale delove grada: Grbavicu, Adamovićevo naselje, Rotkvariju, Telep, Satelit, Novo naselje, Banatić, Detelinaru, Klisu …


– Građani treba da shvate da je ovde reč o dodatnim merama zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad, i da nikako ne smeju da prestanu sa primenom preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje korona virusa –
podsetio je Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije".

Tretmani dezinfekcije svakodnevno se izvode i u nizu javnih objekata: u poslovnicama "Informatike" i drugih javnih preduzeća, prostorima svih gradskih uprava, kao i zgradama sudova, pravobranilaštva, u Skupštini grada, Gradskoj kući, prostorijama matičara, inspekcija, robnih rezervi…

Svi navedeni tretmani se izvode dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama, a u akciji dezinfekcije ulaza stambenih zgrada operativcima "Ciklonizacije" pomažu i obučeni operativci JKP "Gradsko zelenilo" i JKP Stan".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan