FOTO: Članu Saveta MZ "Liman" tokom noći isečene gume na automobilu

FOTO: Članu Saveta MZ "Liman" tokom noći isečene gume na automobilu

Vladimiru Iliću članu Saveta MZ "Liman", isečene su gume na automobilu, u noći između 26. i 27. septembra na parkingu u ulici Drage Spasić.

Policija je danas oko podneva izvršila uviđaj i sačinila izveštaj o pričinjenoj šteti.

 – Pritisci na građane-kandidate za članove saveta ne jenjavaju od predizborne kampanje. Zahtevamo od gradonačelnika Miloša Vučevića i v.d. načelnika Policijske uprave Novog Sada generala Slobodana Malešića da osude uništavanje imovine Vladimira Ilića, ali i sve dosadašnje napade na aktiviste. Očekujemo da se počinioci pod hitno pronađu i procesuiraju. Izostanak osude znači odobravanje ovakvih vandalskih činova i može se tumačiti isključivo kao pritisak na rad nezavsinih članova saveta koji dolazi od rukovodstva Grada - navodi se u saopštenju Centra za razvoj demokratskog društva "Europolis".



Kako podsećaju, 13. juna su u tri od ukupno pet mesnih zajednica  na Limanu nezavisni kandidati osvojili većinu glasova i čine većinu u savetima mesnih zajednica. Nedavno su na Limanu 3  i 4 su oštećene fasade mnogih zgrada tako što su pod okriljem noći prefarbane u boje slične bojama koje se nalaze na zastavi Republike Srbije, a posle farbanja je održan skup pod sloganom "Predaja nije opcija", nejasne poruke i karaktera skupa.



U saopštenju se navodi da svaki kritički glas protiv nosioca vlasti se guši na sve moguće načine, dok su građani organizovani oko različitih inicijativa više od godinu dana izloženi raznim pritiscima, pretnjama i brutalnim napadima.

Organizacije koje su potpisnice ovog saopštenja – Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Futoška inicijativa, Organizacija za zaštitu prirode i životinja – OSNA, NVO Svet i Dunav, Inicijativa građana Dunavac (Šodroš), IG Za zeleno Novo naselje, Ekološki front Novi Sad i IG Sačuvajmo Liman od betona – pružaju punu podršku Vladimiru Iliću, kao i ostalim nezavisnim članovima mesnih zajednica i pozivaju građane da učine isto.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan