FOTO: Cveće i izrazi zahvalnosti damama na prvoj liniji fronta

FOTO: Cveće i izrazi zahvalnosti damama na prvoj liniji fronta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić posetio je zdravstvene radnice koje rade na Кlinici za infektivne bolesti Кliničkog centra Vojvodine i na punktu za masovnu imunizaciju na Novosadskom sajmu.

Čestitajući im  praznik, on je istakao da u borbi protiv korona virusa veliku ulogu imaju žene i da je 8. mart prilika da im se iskažu poštovanje i zahvalnost.

– Već godinu dana, ceo svet se suočava sa pandemijom korona virusa. Tome se suprostavilo celo društvo, a na prvim linijama fronta bili su i još uvek tu stoje, zdravstveni radnici, među kojima je veliki broj žena. U novosadskom Domu zdravlja, preko 200 žena uključeno je u ovaj proces. Neke od njih su angažovane u Кovid ambulanti, a neke rade u vakcinalnim centrima. Žene koje rade u crvenim kovid zonama svakodnevno se bore za ljudske živote. Balansiraju između privatnog života i borbe protiv virusa. One su naši heroji kojima se divimo i uvažavamo ih svih 365 dana u godini, a Dan žena je prilika da im se, u ime gradonačelnika Miloša Vučevića i u svoje lično ime, najiskrenije zahvalim za veliku posvećenost i požrtvovanost – izjavio je Dragan Stajić, a prenela pres služba Grada Novog Sada.


Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" prim. dr Veselin Bojat naglasio je da u toj ustanovi radi 1.600 zaposlenih, od toga 1.328 žena koje čine stub te zdravstvene ustanove. On se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću i članu Gradskog veća za zdravstvo dr Draganu Stajiću što su malim gestom ulepšali dan zdravstvenim radnicama kojima je poželeo manje posla u narednom periodu i pozvao građane da se prijave za vakcinaciju.


Na Novosadskom sajmu danas će biti vakcinisano tri hiljade građana, a planirano je da, do kraja nedelje, bude vakcinisano oko 100 hiljada Novosađana, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan