FOTO: Deda Mraz podelio paketiće deci sa posebnim potrebama

FOTO: Deda Mraz podelio paketiće deci sa posebnim potrebama

Obradovali se slatkišima, bojankama, igračkicama...

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" na Novom naselju u sredu  je organizovana podela paketića i održana novogodišnja predstava za decu sa posebnim potrebama iz Južnobačkog okruga. Akciji, koja se već treću godinu održava u režiji Udruženja građana "Novi Sad" i Teatra mladih "Mišolovka", ovog puta su se pridružili i đaci Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".


Prema rečima učenice Teodore Mišić iz razreda 4/7, ovi gimnazijalci svake godine sa svojom razrednom starešinom učestvuju u različitim humanitarnim dešavanjima.

- Napravili smo 75 paketića u kojima su se nalazili slatkiši, bojanke, bojice i sitne igračke. Svi smo priložili novac da bi to uradili. Drago nam je ako smo barem malo usrećili ove mališane. Važno je biti human i doneti radost drugima i približiti im praznični duh. Za nas je ovo jedno novo iskustvo, jer do sada nismo bili u prilici da se susretnemo sa decom sa posebnim potrebama. Današnja omladina je humana, ali nedostaje joj samoinicijativa za pokretanje ovakvih  akcija – kazala je Teodora.Nakon održane predstave Deda Mraz je najmlađima podelio poklone i fotografisao se sa njima.


Tekst i foto:
Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan