FOTO: Delegacija Novog Sada prisustvovala liturgiji u manastiru Gračanica

FOTO: Delegacija Novog Sada prisustvovala liturgiji u manastiru Gračanica

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno s direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem i zamenikom predsednika Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Damirom Zobenicom, kao i delegacijom Grada Novog Sada, boravi na Kosovu i Metohiji gde je danas prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji i litiji u manastiru Gračanica, povodom velikog pravoslavnog praznika Rođenje Presvete Bogorodice - Mala Gospojina.

Gradonačelnik Novog Sada juče je u Velikoj Hoči, srpskom mestu na Kosovu i Metohiji, uručio pomoć prikupljenu za svu decu koja tamo žive, a sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem obišao i novootvoreni pogon za pasterizaciju voća i povrća u selu Mogila kod Kosovske Vitine.


- Delegacija Novog Sada je došla u Veliku Hoču zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije kako bi bar malo pomogla ljudima koji tu žive. Opstanak našeg naroda na ovom području je veoma važan, a najviše zavisi od samih ljudi koji tu žive i rade. Oni sami stvaraju svoju budućnost, dok smo mi tu da njihove napore i hrabrost cenimo i da ih podržavamo u skladu sa našim mogućnostima. Obavezuje nas i ohrabruje činjenica da iz godine u godinu imamo sve kvalitetniju saradnju, a mi se trudimo da naše prijateljstvo negujemo i kontinuirano pomažemo narodu na Kosovu i Metohiji – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će ta saradnja u narednom periodu biti osnažena.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u decembru 2014. godine obezbedila 3.800.990 dinara za Eparhiju raško-prizrensku, na ime pomoći za izgradnju mini-pogona za preradu voća i povrća i nabavku opreme za preradu voća i povrća iz manastirske ekonomije, u cilju samoodrživosti narodnih kuhinja.

GRAD PRIJATELJ: Na prošlogodišnjem obeležavanju slave manastira Gračanica, Opština Gračanica je donela Odluku da Grad Novi Sad bude proglašen prijateljem Gračanice, a večeras će u Domu kulture u Gračanici biti održana Svečana akademija povodom Dana opštine, kojoj će delegacija Novog Sada prisustvovati kao i prošle godine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan