FOTO: Detelinarce ni kiša nije omela da skupljaju pare za bolesnog mališana

FOTO: Detelinarce ni kiša nije omela da skupljaju pare za bolesnog mališana

Humanitarnom akcijom "Srcem i muzikom za Detelinaru", u organizaciji Udruženja građana "Novi Sad", u utorak je pored robne kuće u tom delu grada donacijom građana prikupljeno 46.000 dinara za lečenje šestogodišnjeg Luke Čanjija koji boluje od limfoblastne leukemije.

Prisutnima je priređen muzički program, a štandovi sa kutijama za donaciju para bili su postavljeni oko bine. Na ma ifestaciji su bili prisutni i volonteri udruženja "Čepom do osmeha", koji su skupljali plastične zatvarače. Majke sa malom decom, tinejdžeri i penzioneri, svi su davali novca koliko su bili u mogućnosti.

Akcija pomoći malom Luki postala je tema mnogih medija nakon što je dvostruki svetski i evropski prvak u savate boksu, Novosađanin Goran Bajšanski, odustao od učestvovanja na predstojećem Evropskom prvenstvu u Belgiji u oktobru na kojem je trebalo da brani zlato, a sav novac koji je do tada prikupljen za njegove pripreme preusmerio za pomoć najugroženijim sugrađanima, između ostalog i malom Čanjiju.


Bajšanski je u ime Udruženja građana “Novi Sad” kazao da je do sada za bolesnog mališana obezbeđeno 162.000 dinara. Novac su dale dve kompanije i oko dvanaestak građana.

- Nakon jučerašnje akcije na Detelinari skupili smo dodatnih 46.000, tako da je suma za pomoć  narasla na 208.200 dinara. Para za bolesnu decu nikad dosta. Ali ja sam zadovoljan i drago mi je što su nas Detelinarci podržali. Ovaj koncert je bio potreban i pokazuje sistem vrednosti naših građana, jer su svi tražili da se ne završi i da se peva i dalje – kazao je Bajšanski.


Prisutnima se obratio i Laslo Čanji, Lukin otac, koji se zahvalio prisutnima na pomoći.

Humanitarnu akciju “Srcem i muzikom za Detelinaru” organizovali su Udruženje građana "Novi Sad" u saradnji sa nastavnicom muzičkog obrazovanja Milom Dumedaš Jurišić.

Tekst: Mojnovisad.com
Fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan