FOTO: Detelinarce ni kiša nije omela da skupljaju pare za bolesnog mališana

FOTO: Detelinarce ni kiša nije omela da skupljaju pare za bolesnog mališana

Humanitarnom akcijom "Srcem i muzikom za Detelinaru", u organizaciji Udruženja građana "Novi Sad", u utorak je pored robne kuće u tom delu grada donacijom građana prikupljeno 46.000 dinara za lečenje šestogodišnjeg Luke Čanjija koji boluje od limfoblastne leukemije.

Prisutnima je priređen muzički program, a štandovi sa kutijama za donaciju para bili su postavljeni oko bine. Na ma ifestaciji su bili prisutni i volonteri udruženja "Čepom do osmeha", koji su skupljali plastične zatvarače. Majke sa malom decom, tinejdžeri i penzioneri, svi su davali novca koliko su bili u mogućnosti.

Akcija pomoći malom Luki postala je tema mnogih medija nakon što je dvostruki svetski i evropski prvak u savate boksu, Novosađanin Goran Bajšanski, odustao od učestvovanja na predstojećem Evropskom prvenstvu u Belgiji u oktobru na kojem je trebalo da brani zlato, a sav novac koji je do tada prikupljen za njegove pripreme preusmerio za pomoć najugroženijim sugrađanima, između ostalog i malom Čanjiju.


Bajšanski je u ime Udruženja građana “Novi Sad” kazao da je do sada za bolesnog mališana obezbeđeno 162.000 dinara. Novac su dale dve kompanije i oko dvanaestak građana.

- Nakon jučerašnje akcije na Detelinari skupili smo dodatnih 46.000, tako da je suma za pomoć  narasla na 208.200 dinara. Para za bolesnu decu nikad dosta. Ali ja sam zadovoljan i drago mi je što su nas Detelinarci podržali. Ovaj koncert je bio potreban i pokazuje sistem vrednosti naših građana, jer su svi tražili da se ne završi i da se peva i dalje – kazao je Bajšanski.


Prisutnima se obratio i Laslo Čanji, Lukin otac, koji se zahvalio prisutnima na pomoći.

Humanitarnu akciju “Srcem i muzikom za Detelinaru” organizovali su Udruženje građana "Novi Sad" u saradnji sa nastavnicom muzičkog obrazovanja Milom Dumedaš Jurišić.

Tekst: Mojnovisad.com
Fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad vremenska prognoza zodijak servisne informacije novi sad matičar novi sad pošte srbije servisne informacije sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci Ledena Šuma bez struje štrajk poštara isključenja struje horoskop isključenje vode astrologija betanija raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bebe elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević dnevni horoskop Isključenje struje bez vode