FOTO: Donacija tokom epidemije za Svratište za decu i mlade

FOTO: Donacija tokom epidemije za Svratište za decu i mlade

Članovi Udruženja građana "Novi Sad" posetili su u utorak Svratište za decu i mlade na Bulevaru oslobođenja 39 i uručili donaciju. Volonteri su odneli pun kombi odeće, obuće, igračaka, knjiga, školskog pribora i jedan krevetac. Tom prilikom su i sa zaposlenima razgovarali o tome kako ova ustanova funkcioniše.

Jovana Aleksandrov je u ime udruženja rekla da Svratište služi za decu koja rade i prose na ulici i koja tamo mogu biti tokom dana, ali ne mogu prespavati.

– Ovo je za njih sigurno mesto jer su zbog siromaštva mnogi primorani da borave na ulici. Oni ovde mogu da jedu, da se okupaju i da se igraju sa vršnjacima. Domaćice koje su duša i telo ove ustanove će razvrstati odeću koju smo doneli i staviti ih u ormane. Korisnici će poneti nešto od te garderobe kući, ali problem je što će to nositi dok skroz ne pocepaju ili ne uprljaju. Igračke će biti smeštene u dečji kutak, a neke lepše će biti poklonjene kada bude nekome rođendan – objasnila je Jovana.Preko zime u toj ustanovi bude i pedesetak korisnika dnevno, a tokom leta taj broj se smanji jer se mnogi bave nadničarskim poslovima.

Veliki broj građana redovno donosi donacije u vidu odeće i igračaka Svratištu, i da nije toga deca ne bi mogla da se presvlače. Predstavnica Udruženja građana "Novi Sad" pozvala je Novosađane, ali i društveno odgovorne kompanije, da i dalje pomažu ovoj ustanovi, naročito za vreme epidemije koja još uvek traje.Svratište je otvoreno pre jednu deceniju u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad.


Radno vreme je tokom nedelje od 8 do 20.30, a vikendom od 10 do 17 časova.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Goran

  pre 1494 dana i 21 minut

  Zajedno mozemo mnogo!

  Oceni komentar:
  0
  3