FOTO: DSS poziva Novosađane na "Protest protiv smrada"

FOTO: DSS poziva Novosađane na "Protest protiv smrada"

Aktivisti novosadskog ogranka Demokratske stranke Srbije danas su javnim aktom simbolično pozvali stanovnike Novog Sada na "Protest protiv smrada". koji će se održati u četvrtak, 18. aprila, u 18 časova na uglu Beogradskog keja i Marka Miljanova, javljeno je iz Gradskog odbora te političke partije.

Tom prilikom, figuri spomenika azerbejdžanskom kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju na Beogradskom keju postavili su štipaljku na nos i pištaljku oko vrata, čime je simbolično, navode iz DSS-a, i spomenik "anonimnom muzičaru" pozvao na "Protest protiv smrada".


– Gradi se Nova glavna crpna stanica kod Žeželjevog mosta. Ona treba da prikupi svu novosadsku kanalizaciju na jednom mestu, a potom da je neprečišćenu ispušta u Dunav. Novi ispust je planiran još bliže zgradama od postojećeg a stanovnici okolnih zgrada će biti izloženi nesnosnom smradu. Time gradska vlast hoće da očisti ekskluzivnu lokaciju za hotel i zgrade u Radničkoj ulici za "velikog investitora", a kod nas da preseli sav smrad. Zahtevamo da se prvo izgradi odvodni cevovod i ispust kod lokacije budućeg prečistača, pa tek onda pusti u rad Nova glavna crpna stanica –
navodi se u pozivu GO Demkratske stranke Srbije. 


Takođe, iz DSS-a kažu da su građani gusto naseljene mesne zajednice "Dunav" veoma zabrinuti zbog izgradnje gigantske fekalne crpne stanice u neposrednoj blizini stambenih zgrada i zahtevaju od gradske vlasti redosled koraka izgradnje koji bi znatno ublažio posledice.

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikola

  pre 94 dana i 11 sati

  šta bi sa protestom?

  Oceni komentar:
  0
  2
vremenska prognoza matičar novi sad novorođenčad bebe novosađani Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište gradsko groblje bez vode Isključenje struje restorani novi sad horoskop bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija jkp lisje RHMZ elektrovojvodina isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija sahrane raspored sahrana novi sad