FOTO: Dva lica Keja žrtava racije, a i Exit pride

FOTO: Dva lica Keja žrtava racije, a i Exit pride

Radnici JKP "Čistoća" jutros su na Keju žrtava racije imali pune ruke posla, jer su pored Dunava zatekli mini-deponiju. Čišćenje Tvrđave tokom Festivala za njih je postala rutina.

Svaki put posetioci Festivala nakon dobrog provoda i nekoliko sati odmora, ponovo se upute ka binama i svaki put se "proturi" komentar, da je na Tvrđavi a i oko nje sve čisto i bez smeća. Nije zanemarljiv ni podatak da radnici "Čistoće" tokom Festivala pokupe tone smeća, brinući tako kako o Tvrđavi, tako i o posetiocima Festivala.

Svako ko je bar jednom dočekao jutro na Tvrđavi, jako dobro zna o čemu pišemo. Upravo je jutros na Fejsbuk stranici "Čistoće" osvanulo nekoliko fotografija uz komentar "Exit iz našeg ugla".Metle su u rukama radnika od rane zore, a Tvrđava spremno dočekuje dolazak novih posetilaca. Tako je svake godine. Razmislite o tome, svaki put kada vam padne na pamet da bacite čašu, flašu ili bilo kakvu vrstu smeća, tamo gde mu nije mesto.  

Istovremeno, godinama unazad Kej žrtva racije, baš preko puta Petrovaradinske tvrđave postao je okupljalište mladih, pogotovo tokom proleća i leta.


 
Tokom Exita priobalje Dunava postalo je življe, pa i radnici "Čistoće" imaju više posla nego obično.Iako su jutros zatekli mini deponiju na mestu gde se mladi okupljaju, zahvaljujući njihovim vrednim rukama Kej izgleda onako kako bi i trebalo. Sugrađani koji žive u obližnjim zgradama nekoliko puta su se žalili nadležnim službama kako zbog buke, tako i zbog smeća koje osvane vikendom.

Međutim, scena se ponavlja, a iza vikenda ostane mini deponija. Očito je da je mladima usled nedostatka drugih sadržaja ili novca, ovo mesto postalo omiljeno okupljalište, ali bi isto tako trebalo voditi računa šta i na koji način iza sebe ostavljamo... 

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • emi

  pre 1784 dana i 16 sati

  exit je mala maca za ove indijance sa keja... samo se ustanu i ostave brlog za sobom

  Oceni komentar:
  1
  8