FOTO: Džezeri iz evropskih prestonica kulture muzicirali u Novom Sadu

FOTO: Džezeri iz evropskih prestonica kulture muzicirali u Novom Sadu

Danom džeza u sredu je u Novosadskom pozorištu – Újvidéki Színházu počeo 19. Novosadski džez festival, koji će trajati do 18. novembra.

Na Danu džeza, u sklopu glavnog programa, nastupili su bendovi iz evropskih prestonica kulture – Trio Afium iz Pečuja, nekadašnje Evropske prestonice kulture (2010), Karageorgiev kvartet iz Plovdiva, buduće Evropske prestonice kulture (2019) i Grossmütterchen Hatz & Кlok iz Sankt Peltena, austrijskog grada – kandidata za titulu prestonice (2024).

U prepunoj sali Novosadskog pozorišta, novinar i poznati muzički hroničar iz Novog Sada Vitomir Simurdić najavio je "veče džeza u sprezi sa evropskim prestonicama kulture, bivšim i budućim"

Nastupom benda Grossmütterchen Hatz & Кlok započet je koncertni program, sa karakterističnim krhkim, balkanskim zvukom na srednjeevropski način. Njihov nastup novosadska publika pozdravila je burnim odobravanjem i aplauzima.


Lepo je primljen i Trio Afium iz Pečuja, kojima je u centru pažnje sving, ali sviraju i autorsku muziku sa malo elektronike i pop reinterpretacije, kao i Karageorgiev kvartet iz Plovdiva, buduće Evropske prestonice kulture 2019. godine.


Na kraju, publika je imala priliku da uživa u džem sešnu, kada su nastupili Igor Molnar, bas, Vojislav Savkov, saksofon, Filip Čapo i Nenad Kojić, bubnjevi.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina Mika Antić novosađani jkp čistoća bebe isključenja struje vremenska prognoza očni pritisak JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo milorad kapor zdravlje novorođenčad betanija Isključenje struje glaukom telep bez struje Dalibor Rožić novosadsko porodilište servisne informacije novi sad matičar novi sad građanski protesti Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode Miroslav Antić Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod