FOTO: Džezeri iz evropskih prestonica kulture muzicirali u Novom Sadu

FOTO: Džezeri iz evropskih prestonica kulture muzicirali u Novom Sadu

Danom džeza u sredu je u Novosadskom pozorištu – Újvidéki Színházu počeo 19. Novosadski džez festival, koji će trajati do 18. novembra.

Na Danu džeza, u sklopu glavnog programa, nastupili su bendovi iz evropskih prestonica kulture – Trio Afium iz Pečuja, nekadašnje Evropske prestonice kulture (2010), Karageorgiev kvartet iz Plovdiva, buduće Evropske prestonice kulture (2019) i Grossmütterchen Hatz & Кlok iz Sankt Peltena, austrijskog grada – kandidata za titulu prestonice (2024).

U prepunoj sali Novosadskog pozorišta, novinar i poznati muzički hroničar iz Novog Sada Vitomir Simurdić najavio je "veče džeza u sprezi sa evropskim prestonicama kulture, bivšim i budućim"

Nastupom benda Grossmütterchen Hatz & Кlok započet je koncertni program, sa karakterističnim krhkim, balkanskim zvukom na srednjeevropski način. Njihov nastup novosadska publika pozdravila je burnim odobravanjem i aplauzima.


Lepo je primljen i Trio Afium iz Pečuja, kojima je u centru pažnje sving, ali sviraju i autorsku muziku sa malo elektronike i pop reinterpretacije, kao i Karageorgiev kvartet iz Plovdiva, buduće Evropske prestonice kulture 2019. godine.


Na kraju, publika je imala priliku da uživa u džem sešnu, kada su nastupili Igor Molnar, bas, Vojislav Savkov, saksofon, Filip Čapo i Nenad Kojić, bubnjevi.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan