FOTO: Fondacija Novak Đoković obnovila novosadski vrtić "Veverica"

FOTO: Fondacija Novak Đoković obnovila novosadski vrtić "Veverica"

Vrtić "Veverica", Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, nakon detaljne rekonstrukcije – zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković – ponovo je počeo sa radom.

Tokom današnje posete predsednika Skupštine Grada Novog Sada Zdravka Jelušića vrtiću na Podbari, istaknuta ja zahvalnost Fondaciji koja je finansirala zamenu kompletne spoljne stolaraje i izgradnju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom, ali i roditeljima koji su nakon rekonstrukcije pomogli da se unutrašnjost vrtića okreči.

Predsednik novosadske Skupštine istakao je prilikom obilaska vrtića "Veverica" da je Fondacija Novak Đoković prepoznata u Srbiji kao Fondacija koja pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

- Nama je drago što su prepoznali potrebe Grada Novog Sada i mi im se na tome zahvaljujemo. Ovaj objekat je davno izgrađen i neophodna su ulaganja da bi se našim najmlađim sugrađanima stvorili uslovi za njihov lepši i udobniji boravak, ali i da zaposleni rade u boljem okruženju – poručio je Jelušić.

 
 

Donacija vrtiću je iznosila 4,9 miliona dinara, a rukovoditeljka Sektora za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Đoković Gorana Džudžo Jakovljević istakla je da saradnja sa Predškolskom ustanovom Radosno detinjstvo nije prva.
 
- Predškolska ustanova Radosno detinjstvo je jedna od najvećih u Srbiji, sa velikim brojem dece i velikim brojem objekata. Svesni smo da su ulaganja potrebna, kako bi se kvalitet obrazovanja održao i podigao. Кroz ovaj projekat želeli smo da u vrtić koji je davno izgrađen vratimo stari sjaj, da deca imaju bolji i kvalitetniji objekat u kojem provode vreme – rekla je Džudžo Jakovljević.

Ona se zahvalila Gradu Novom Sadu i Predškolskoj ustanovi na strpljenu dok su se sređivali svi preduslovi za realizaciju ovog projekta, kao i roditeljima što su dodatno uložili trud kako bi vrtić bio okrečen, precizirajući da Fondacija svoja sredstva i energiju ulaže u poboljšanje uslova odrastanja dece predškolskog uzrasta širom Srbije.
 

 

Direktorica Predškolske ustanove Radosno detinjstvo Mirjana Đurđev objasnila je da u vrtiću "Veverica" u ulici ekiskopa Visariona boravi više od 260 dece u devet vaspitnih grupa

- Urađena je kompletna spoljna stolarija tako da je energetska efikasnost dovedena na najviši nivo. Deci će zimi biti toplije, leti ugodnije, a to je Fondacija i prepoznala u smislu boljitka boravka dece i zaposlenih u vrtiću – podvukla je Đurđev, zahvalivši se Fondaciji, kao i roditeljima koji su pomogli da u krečenju objekta.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao globalna organizacija koja ulaže u kvalitetno predškolsko obrazovanje u Srbiji. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Petar

  pre 268 dana i 2 sata

  Pozdrav glavnoj vaspitacici Dragani Vlahovic koja je sve ovo izgurala da vi ovi sad mogli da se slikaju.

  Oceni komentar:
  0
  2
vremenska prognoza novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo MUP novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod bebe odbojkaški klub vojvodina bez vode matičar servisne informacije novi sad zdravlje isključenja struje vladimir putin istraživanje betanija novosadsko porodilište bez struje isključenje vode novi sad Vreme u Novom Sadu beograd OK Vojvodina elektrovojvodina Isključenje struje novosađani RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija Srbija vremenska prognoza