FOTO: Fondacija Novak Đoković obnovila novosadski vrtić "Veverica"

FOTO: Fondacija Novak Đoković obnovila novosadski vrtić "Veverica"

Vrtić "Veverica", Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, nakon detaljne rekonstrukcije – zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković – ponovo je počeo sa radom.

Tokom današnje posete predsednika Skupštine Grada Novog Sada Zdravka Jelušića vrtiću na Podbari, istaknuta ja zahvalnost Fondaciji koja je finansirala zamenu kompletne spoljne stolaraje i izgradnju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom, ali i roditeljima koji su nakon rekonstrukcije pomogli da se unutrašnjost vrtića okreči.

Predsednik novosadske Skupštine istakao je prilikom obilaska vrtića "Veverica" da je Fondacija Novak Đoković prepoznata u Srbiji kao Fondacija koja pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

- Nama je drago što su prepoznali potrebe Grada Novog Sada i mi im se na tome zahvaljujemo. Ovaj objekat je davno izgrađen i neophodna su ulaganja da bi se našim najmlađim sugrađanima stvorili uslovi za njihov lepši i udobniji boravak, ali i da zaposleni rade u boljem okruženju – poručio je Jelušić.

 
 

Donacija vrtiću je iznosila 4,9 miliona dinara, a rukovoditeljka Sektora za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Đoković Gorana Džudžo Jakovljević istakla je da saradnja sa Predškolskom ustanovom Radosno detinjstvo nije prva.
 
- Predškolska ustanova Radosno detinjstvo je jedna od najvećih u Srbiji, sa velikim brojem dece i velikim brojem objekata. Svesni smo da su ulaganja potrebna, kako bi se kvalitet obrazovanja održao i podigao. Кroz ovaj projekat želeli smo da u vrtić koji je davno izgrađen vratimo stari sjaj, da deca imaju bolji i kvalitetniji objekat u kojem provode vreme – rekla je Džudžo Jakovljević.

Ona se zahvalila Gradu Novom Sadu i Predškolskoj ustanovi na strpljenu dok su se sređivali svi preduslovi za realizaciju ovog projekta, kao i roditeljima što su dodatno uložili trud kako bi vrtić bio okrečen, precizirajući da Fondacija svoja sredstva i energiju ulaže u poboljšanje uslova odrastanja dece predškolskog uzrasta širom Srbije.
 

 

Direktorica Predškolske ustanove Radosno detinjstvo Mirjana Đurđev objasnila je da u vrtiću "Veverica" u ulici ekiskopa Visariona boravi više od 260 dece u devet vaspitnih grupa

- Urađena je kompletna spoljna stolarija tako da je energetska efikasnost dovedena na najviši nivo. Deci će zimi biti toplije, leti ugodnije, a to je Fondacija i prepoznala u smislu boljitka boravka dece i zaposlenih u vrtiću – podvukla je Đurđev, zahvalivši se Fondaciji, kao i roditeljima koji su pomogli da u krečenju objekta.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao globalna organizacija koja ulaže u kvalitetno predškolsko obrazovanje u Srbiji. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Petar

  pre 1979 dana i 1 sat

  Pozdrav glavnoj vaspitacici Dragani Vlahovic koja je sve ovo izgurala da vi ovi sad mogli da se slikaju.

  Oceni komentar:
  0
  2