FOTO: Gastronomi s novosadskog PMF doneli medalje iz Hrvatske

FOTO: Gastronomi s novosadskog PMF doneli medalje iz Hrvatske

Međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana pod nazivom "Grand gourmet 2016" održano je od 8. do 11. novembra u "hotelu Meteor" u Makarskoj, na hrvatskom primorju.

Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu učestvovali su u dve discipline. U disciplini takmičenja restorana u kvalitetu usluge i menija student gastronomije Nemanja Stevanović i  student hotelijerstva Jovan Simić, osvojili su drugo mesto i srebrnu medalju u oštroj konkurenciji 12 restorana, dok je u disciplini takmičenja barmena u pripremanju dugih koktela, studentkinja hotelijerstva Zorica Dražić osvojila pehar za najbolji brugal koktel u konkurenciji od preko 20 profesionalnih barmena iz celog regiona. Debitantkinja Jelena Majkić je u istoj disciplini osvojila poklon paket sponzora takmičenja.


Kako javljaju s PMF, odlični rezultati postignuti su vrednim radom studenata i njihovih mentora, nastavnika veština Gorana Radivojevića i Milorada Todorovića, kao i podrškom direktora Departmana dr Lazara Lazića i šefa nastavnih radionica dr Dragana Tešanovića.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan