FOTO: Gde su najveći redovi nakon ukidanja vanrednog stanja

FOTO: Gde su najveći redovi nakon ukidanja vanrednog stanja

Ukidanjem vanrednog stanja, grad se polako vraća u normalu, a sa povratkom u uobičajene tokove vratili su se i redovi i gužve.

Gužvama su doprinele i obavezne mere koje su uvedene kao zaštita od kovid virusa čije sprovođenje kontroliše  obezbeđenje na ulazu u šalter sale i objekte.

I dalje se preporučuje da se prilikom ulaska u zatvoreni prostor koriste zaštitne maske i rukavice, kao i mere fizičke distance, ali to su ipak samo preporuke kojih se ne pridržavaju svi.

Prošetali smo gradom i uverili se da su i dalje najveće gužve ispred banaka. Osim toga redove smo zatekli ispred provajdera mobilne telefonije, predstavnštva SBB-a, Telenora...


Redove smo zatekli ispred nekih pošta, poreskog, a očekivano je gužva bila ispred prostorija policijske uprave na Bulevaru oslobođenja.


Ono što su nam rekli pojedinci koje smo zatekli u redu jeste da je juče bila još veća gužva i da su mnogi nervozni zbog čekanja u gužvi, a poseban problem prave oni koji pokušavaju da uđu preko reda ne poštujući ostale koi čekaju satima.

Preko portala eUprava moguće je zakazati termin za podnošenje zahteva za izradu pasoša i ličnih karti, dok će dokumenta kojima je rok važenja istekao tokom vanrednog stanja, važiti do izdavanja novih, ukoliko zahtev za izdavanje bude podnet u roku od trideset dana od prestanka vanrednog stanja.


Republički geodetski zavod je danas saopštio da će do kraja trajanja pandemije virusa korona služba za katastar izdavati listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja isključivo u digitalnom formatu. Više o tome možete pročitati OVDE.

Čitaoci su nam, u međuvremenu javili da je danas bio veliki red i ispred Higijenskog zavoda. 

 

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan