FOTO: Grad od Pokrajine dobio sredstva za uređenje kampusa

FOTO: Grad od Pokrajine dobio sredstva za uređenje kampusa

Novac dobijen od Uprave za kapitalna ulaganja APV biće upotrebljen i za dogradnju novosadske osnovne škole "Vasa Stajić".

Danas je u Novom Sadu održano svečano uručenje ugovora predstavnicima opština koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Njima su ugovore na svečanoj dodeli u zgradi Pokrajinske vlade uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević. Uprava je opredelila ukupno 371.227.618 dinara za tu namenu, a Novi Sad je dobio sredstva u iznosu od 43.229.903 dinara za pojačano održavanje saobraćajnih površina u okviru univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, kao i 32.928.135 dinara za dogradnju dva sprata nad delom školskog objekta u OŠ "Vasa Stajić". 


- Zaključen je ugovor za prvi konkretan projekat nakon samo mesec dana od potpisivanja Protokola o saradnji Grada Novog Sada i AP Vojvodine. Uređenje studentskog kampusa u našem gradu, koji je univerzitetski centar ovog dela naše zemlje, bilo je neophodno, jer u njega nije ulagano tri decenije. Pokrajina će u tom projektu učestvovati obezbeđivanjem polovine neophodnih sredstava, kao i Grad, pa će tako JP "Zavod za izgradnju grada" odmah pokrenuti javnu nabavku, a rezulat će biti moderno opremljen i rekonstruisan kampus – izjavio je tom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Važno je i što je OŠ "Vasa Stajić" dobila sredstva, tako da smo sada rasterećeniji i u mogućnosti da pomognemo ostalim školama, kako bismo stvorili najbolje moguće uslove obrazovanje naše dece – dodao je on, najaviši pritom sastanak gradskih čelnika s direktorom JP "Putevi Srbije", s kojim će razgovarati o realizaciji investicije na Sentandrejskom putu i mostu.


- Grad će u velikim projektima poput izgradnje zgrade RTV i Kliničkog centra Vojvodine, učestvovati u delu koji se odnosi na uređenje saobraćajnice i u parternom uređenju. Za oko tri meseca ćemo završiti sportsku halu u Petrovaradinu i urediti taj deo grada, današnjim raspisivanjem tendera označili smo i početak izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a naš cilj je da naredne godine rešimo imovinsko-pravne odnose u Šafarikovoj ulici kako bismo mogli da se opredelimo da sa Pokrajinom izgradimo najveću garažu u Novom Sadu – rekao je na kraju Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da je veoma značajno pružiti pomoć opštinama koje spadaju u red manje razvijenih u Vojvodini, a takvih je u ovom slučajno bilo pet, i istakao da će te lokalne samouprave i u narednom periodu biti predmet interesovanja Pokrajine. Takođe, on se osvrnuo na odličnu saradnju sa Gradom Novim Sadom i istakao da početak ulaganja u kampus Univerziteta u Novom Sadu, kao i u OŠ "Vasa Stajić" predstavlja konkretizovanje nedavno započetih dogovora o saradnji između Grada i Pokrajine.

UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AP VOJVODINE sprovela je tokom oktobra pet konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti komunalne hidrotehnike, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture i osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević rekao je da je 12 vojvođanskih opština potpisalo ugovore o finansiranju ukupno 15 projekata i najavio nove konkurse u januaru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan