FOTO: Gradonačelnik i ministar vojni posetili kasarnu "Jugovićevo"

FOTO: Gradonačelnik i ministar vojni posetili kasarnu "Jugovićevo"

Saradnja Grada, Pokrajine i Vojske Srbije sa ciljem jačanja države u svakom pogledu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem, a nakon toga zvaničnici su obišli kasarnu ''Jugovićevo'' u Novom Sadu. Tom prilikom oni su razgovarali o saradnji Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade sa Vojskom Republike Srbije, kada je reč o važnim temama poput rešavanja stambenih pitanja pripadnika VS, imovine VS i slično.

- Reč je o složenom procesu o kojem smo više puta razgovarali i ubeđen sam da zajedno možemo obezbediti Vojsci Srbije najbolje uslove za rad na teritoriji našeg grada, ali i da Novi Sad može iskoristiti kapacitete kojima danas raspolaže VS, za širenje grada po urbanističkim planovima. Bitno je da smo okupljeni oko istog cilja, a to je da naša država bude jača u svakom pogledu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.Prema rečima ministra Vulina, nakon decenija neulaganja u razvoj VS, intenzivno se radi na njenoj modernizaciji, a posebno se vodi računa o materijalnom položaju vojnika.

- Stvari se menjaju na bolje. Povećali smo im dnevnice, uveli solidarne nagrade za rođenje deteta, mogućnost refinansiranja stambenih kredita, razgovaramo sa Gradom i Pokrajinom o tome kako da obezbedimo zapošljavanje njihovih supružnika, jer nam je cilj da učinimo vojnički poziv atraktivnijim. Na aerodrom ''Batajnica'' stigla je prva grupa ''Migova'', naše vazduhoplovstvo se razvija, a očekujemo da ćemo dobijati pomoć i iz oblasti kopnene vojske, i tako nastaviti da jačamo našu zemlju – rekao je Aleksandar Vulin.

MINISTAR VOJNI je takođe istakao da su u toku intenzivne pripreme za 20. oktobar kada će biti predstavljeni ''Migovi'', ali i projekat ''1500'' koji pokazuje kako izgleda najmodernije opremljen vojnik, i Vojska Srbije kakvoj se teži, i pozvao građane da tog datuma dođu na aerodrom u Batajnici i prisustvuju prezentaciji Vojske Srbije. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan